Ha valaki fogyózik, nehezebben megy neki a tanulás?
Vagy nincs összefüggés?
Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, csak arra gondoltam, hogy - bármilyen fogyókúráról legyen is szó - az ember kevesebb kalóriát visz be, mint amennyi kell neki. Így is lehet pl. tanulni, nem romlik a teljesítőképesség?
Nem kérdeztél hülyeséget. A tanuláshoz szénhidrát kell, a fogyókúrához meg a szénhidrátbevitelt kell csökkenteni.
Ha valaki ésszel fogyózik, nem vonja meg drasztikusan a szénhidrátot (meg persze a fehérjét sem!), akkor tud tanulni. Ha valaki koplal, akkor nem.
Igen.
Én emiatt most fel is függesztettem a fogyókúrát, fogyni ugyanis nyáron is tudok, de a vizsgáim nem tudom később letenni.
*De szerintem ez a dolog egyénfüggő.
Az a része igen, hogy van, aki folyton eszik, hogy addig se kelljen tanulnia (pótcselekvés), és van, akit annyira leköt a tanulás, hogy nincs ideje enni, nem veszi észre, hogy éhes, meg annyira stresszel egy vizsga miatt, hogy nincs étvágya.
Az, hogy az agyunk szénhidráttal működik, az nem egyénfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!