Most akkor mi számít, a kalória, vagy hogy mit eszünk? Esetleg mindkettő?
1. Ha megfelelö mennyiségü kalóriát viszel be, akkor fogysz.
2. Ha olyasmiböl szeded, ami nem túl egészséges, akkor éhezni fogsz, ha meg megfelelö élelmiszereket fogyasztasz, mindig jóll akpttnak fogod magad érezni.
3. A kalóriaszámolásnak viszont megvan az az elönye, hogy NINCS tilos kaja, ha rákivánsz egy szelet tortára, akkor azt is ehetsz, de akkor természetesen máshol kell spórolnod.
Ha mindezek mellett figyelsz, hogy a napi adagod nagy része zöldségfélékböl meg gyümölcsböl álljon, mérsékelt mennyiségü fehérjével, kevés zsiradékkal meg szénhidráttal, akkor éhezés nélkül tudsz fogyni, és utána a súlyodat tudod tartani is.
Szerintem az számít, hogy mit eszel.
De ez csak a saját tapasztalatom.
Én nagyon meghíztam, amikor elmúltam 20 éves.
Nem tudom, miért pont akkor, de magamhoz képest nagyon kövér lettem.
Fogyóztam, számoltam a kalóriákat, de több jött vissza, mint, ami lement.
Aztán olvastam azt, hogy zöldség, húst, tojás tejtermék és mérsékeltem gyümölcs az ideális táplálkozás.
Szénhidrátot pedig csak délelőtt egyek, akkor is barna kenyeret, rizst, zabpelyhet stb...
Ezt betartottam, és újra ugyanolyan csinos vagyok, mint középiskolában, pedig normálisan eszem, sokszor eszem sokat este, de csak fehérjét és zöldséget. És soha nem vagyok éhes, a bőröm is szebb, nem is vizesedek, pedig azelőtt mindig pufi volt az arcom a melegtől.
Úgyhogy nekem az jött be, hogy nem számolom a kalóriákat, de arra odafigyelek, hogy mivel lakom jól.
Ezért szeretem ezt az oldalt, mert itt ennyi ökörséget lehet olvasni :-)))
Egyszerűek vagytok, mint egy bot.
Nagyon is számít, hogy mit eszel, sőt az is hogy mikor !!!
Relatív alacsony kalóriamennyiség mellett is lehet hízni.
Számít, hogy az adott étel mennyire emeli az inzulinszintet (diétában egyenletesen alacsony inzulinszint kívánatos, kiugró értékek károsak)
Számít, hogy amikor eszel, az energiaraktárak mennyire vannak feltöltve.
Az evés hatással van bizonyos hormonokra -az inzulinon kívül a Leptin és a Ghrelin szintet befolyásolja, amik viszont az anyagcsere és növekedési -hormon kiválasztását.
A diétázók legtöbbször teljesen elcseszik az endokrin rendszerüket, így jutnak el olyan szintre, hogy "nem eszek szinte semmit, mégis hízok"
Aki itt bármilyen tanácsot megfogad, az saját magával cseszik ki !
Bízzátok ezt inkább szakemberre, nem véletlenül tanulom ezt 4 éve....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!