Ha zsírégetés a célom, akkor jobb éhgyomorra, reggel tornázni?
Azon gondolkoztam, hogy így ugye nem a vérben lévő szénhidrátokat használná először a szervezetem, hanem a raktározott zsírt. De aztán eszembe jutott, hogy a vércukorszintje egy egészséges embernek (mint én) nagyjából állandó?
Szóval, jobb enni és egy óra múlva mozogni, vagy jobb éhgyomorra?
Éjszaka (alvás közben) a szervezet nagyrészt a zsírszövetekből nyeri az energiát. Ez az első étkezésig igy is marad. (persze egy idő után már az intramuszkuláris triglicerideket is használja) Tehát érdemesebb a délutáni órákban illetve este enni. Persze kérdés, hogy mennyi zsírt pakolsz vissza ilyenkor. Ha kalóriadeficitben vagy akkor nyilván kevesebbet.
Valami kevésbé intenzív mozgást érdemesebb végezni ilyenkor. Mondjuk egy óra séta.
Éhgyomorra azért nem szabad mozogni, persze teli hassal se. Tesitanár mindig azt mondta, mikor első óra tesi volt, hogy hét körül együnk valamit, akkor se az éhségtől nem leszünk rosszul, se a hányingertől.
Lehet, hogy zsírégetés szempontjából nem a legnyerőbb, de az ájuldozás sem. Szerintem ezen annyira sok nem múlik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!