Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi a hulala cukrozatlan...

Mennyi a hulala cukrozatlan növ. Tejszín (pótló) kalóriatartalmát?

Figyelt kérdés

neten nem találom, a doboza otthon van, én meg koliban! fagyit készítettem (édesítőszerrel, gyüm. péppel, tejjel, és hulala-val)

köszönöm

2011. máj. 4. 21:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez a blog Innen linkkel hivatkozott

Ez a blog

Innen linkkel hivatkozott

.

2008. március 24., hétfő

Tej tejszín helyettesítő termékek projekt

Címkék: Bálvány, Száz eszű nőstény gyík, Szója, Tofu

Tej tejszín helyettesítő termékek projekt

A projekt neve az volt hogy keresek valami olyat ami a tejszínt helyettesítheti, nem volt könnyű, ezek a termékek jöttek be a legjobban

Úgy döntöttem hogy fel fogom tenni képpel azokat az alapanyagokat, amikkel meg vagyok elégedve, jól használhatók.

A teljesség igénye nélkül néhány gondolat.:

Egyre többen vannak akiknek laktóz intoleranciájuk van, általában nekik kerülni kell a tejtermékeket mert puffadságot, gyomor fájást, kiütést, okozhat. A gasztroenterológusom szerint a felnőtt lakosság nagy százalékának van laktóz intoleranciája, ami teljesen természetes jelenség, mert a tejcukor lebontását segítő anyagok termelése életkorunk előrehaladtával leállnak, leállhatnak.

Nagyon fontos az, hogy a tejcukor is glükóz, tehát nem elhanyagolható, ha szénhidrát tartalom tekintetében sem.

Személy szerint tisztán a tejcukor az, amiért próbálom magam távol tartani a tejtermékektől.

Az úgynevezett teljes tejből készült tejtermékek fogyasztása szerencsésebb választás ilyen például néhány francia kecskesajt. Tejtermék akkor teljes tejből készült jó sajt, jó borral-ennyire redukálódott a tej-tejtermék fogyasztásom.

Termékek:

MORI-NU-Silken Tofu

55kcal-5g protein-3g szénhidrát-3g zsír-koleszterin mentes

Felhasználása: szószok, smoothies, turmixok, krémek, fagylalt, majonéz

Mangó, csokoládé mousse-t és sajttortát készítettem belőle, és meg voltam elégedve az eredménnyel.

HAFER CUISINE-zab tejszín

150kcal-1 g protein-6 g szénhidrát amiből 4g cukor-13g zsír-koleszterin mentes

Egyszer szerettem volna felverni tejszínhabbá, de sajnos nem sikerült, de lehet hogy én rontottam el valamit. Az íze jó. Sütibe és krém desszertekhez viszont kitűnő.

SOYATOO!-Soya topping cream

155kcal-1,6 g protein-12,3 g szénhidrát-11g zsír-koleszterin mentes

Nagyon jól felverhető 2 perc alatt. A szénhidrát tartalmát sokallom, viszont finom, és jól kezelhető.

THE BRIDGE-Bio rice drink alla mandorla

50kcal-0,20g protein-8,91g szénhidrát-1,56g zsír-koleszterin mentes

Zselékhez szoktam használni, sütéshez és krémekhez. Szeretem, inni sosem ittam meg mert hasonlít a tejhez.

SOYATOO!-Soya cooking cream

155kcal-1,1g protein-1,9g szénhidrát-10,9g zsír-koleszterin mentes

Tésztaszószt készítettem belőle már, és senkisem vette észre, hogy nem tejszínből volt. Levesekhez, salátaöntethez, süteményekhez nagyon jól használható.

HULALA-Habtejszín-növényi és cukormentes

216 kcal-0,65g protein-1,8g szénhidrát-23g zsír-koleszterin mentes

2011. máj. 18. 11:07
 2/2 A kérdező kommentje:
uhhh nagyon szépen köszönöm!!!
2011. máj. 18. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!