Orvost keresek Debrecenben, aki végre segít lefogyni, egy olyan szakorvost, aki erre szakosodott, aki tetőtől talpig átvizsgál, és megoldást talál a kövérségemre, és segítő válaszokat nyújt?
Szia!
Nem tudom, aktuális-e még a problémád, de mindenképpen keress fel szakorvost. Én Miskolcon voltam az endokrinológián (ha esetleg nem tudod, az endokrin mirigy belső elválasztású mirigy, amely a vérbe önti a termelt váladékot), ott csináltattak velem egy rakás tesztet (terhelés, vércukor, még agyröntgent is), hogy nem-e valami hormon eredetű probléma (az endokrin mirigy váladéka a hormon)...lehet, hogy ez áll fent nálad, vagy valamilyen genetikai háttere van, esetleg a családból hordozza valaki a hízékonyságot okozó gént...a koplaló diétákkal vigyázz, mert a szervezetednek szüksége van minden tápanyagra! zsírra is! az A,D,E,K vitamin ugyanis ebben oldódik fel...csak kerüld a telített zsírsavakat (általában állati eredetű zsírok), és térj át a növényire...a zöldség, gyümölcs elengedhetetlen...a mozgással nincs gond, talán ki kéne dolgozni az orvos segítségével valamilyen edzéstervet...a hízás anyagcsere-problémát jelenthet, vagyis a szervezetednek túl sok időbe telik megemészteni a bevitt tápanyagot...valamint a rendszertelen étkezés (ezt sajnos nehéz kiküszöbölni), ugyanis a szervezet, ha rendszertelen időközönként kap táplálékot, raktározni kezd inkább (ez olyan, mint amikor te pl. az útra biztonság kedvéért jó sok vizet beraksz, hogy legyen, ha kell, a szervezet ugyanezt csinálja)...elnézést, ha esetleg valamit hibásan írtam, de sajnos nem vagyok orvos =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!