Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csak tiszta matematika? Ha...

Csak tiszta matematika? Ha mozgok, vonjam le abból, amit megettem?

Figyelt kérdés

Magyarul: kiszámítottam, hogy a nemem, korom stb. alapján napi 1365 kalóriát kell ennem, hogy heti fél kilót fogyjak. Igen ám, de mondjuk 100 kalóriát lemozgok pluszban, akkor az azt jelenti, hogy megehetek 1465 kalóriát is, akkor is megy a fogyás? Van egy kalória számlálóm, és a kisfiammal nagyokat sétálunk, így ki tudom számolni pontosan.

Ez tényleg így működik?

2011. febr. 16. 13:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez így van.

De ha a számításkor már beállítottad a sportot is, akkor (másodszor) nem adhatod hozzá.

2011. febr. 16. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:

van egy honlap, ahol szinte minden tevékenységet be tudsz írni (alvást, főzést, gyerekre-vigyázást is). www.2000cal.com

így 24 órára ki tudod tölteni a táblázatot, vagyis hozzávetőlegesen tudod, hogy hány kcal-t égettél el 1 nap. ha ebből kivonod a napi elfogyasztott mennyiséget, akkor ha 500-800 jön ki különbségnek, fogyni fogsz :)

2011. febr. 16. 16:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Nemcsak akkor fogysz, ha 500-800-zal használsz el többet, mint amennyit beviszel. 100-200-zal is, csak lassabban.
2011. febr. 16. 20:17
 4/5 anonim ***** válasza:
utolsó: igen, igazad van. de arra ne adjon az ember, hogy a kalkulátor ennyivel kevesebbet dobott ki kajára, mert +/- 200 kcalt szerintem simán lehet tévedni (főleg ha az illető nem méri le, vagy a kész ételei nem pont úgy készülnek, ahogy a kalkulátor gondolja :D)
2011. febr. 17. 12:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nos, én itthon ha főzök, akkor a felhasznált alapanyagok súlya és kalóriaértéke alapján számolok, így viszonylag pontos. Heti fél kilót szeretnék fogyni-ehhez a napi 1350 kalória a maximum. Általában egy százassal túllépem, és igyekszem valami mozgást beiktatni, hogy az a kis "csalás" elégjen.

2011. febr. 18. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!