Ha korán reggel eszem és utána még visszafekszem aludni egy kicsit az éjszakai evésnek számít és egészségtelen?
Figyelt kérdés
Szoptatok, ezért reggelre eléggé meg szoktam éhezni, így már 6 óra körül reggelizem. Ha van rá alkalmam, utána alszom 1-2 órát. Hízlal az, hogy ilyen korán eszem vagy az, hogy utána visszafekszem? Olyan ez, mintha éjjel ennék? Ha nem tudom megállni a korán evést, akkor meg tudom akadályozni a hízást, ha nem fekszem vissza evés után?2009. febr. 11. 08:32
1/2 anonim válasza:
Ha pusztán attól hízni lehetne, hogy evés után alszol egyet, akkor az összes mediterrán országban élő, ebéd után rendszeresen sziesztázó ember kövér lenne.
2/2 anonim válasza:
Szerintem sincs ilyen összefüggés. Ha szoptat az ember (magamról tudom) elképesztő farkaséhségek törnek rá. Persze ez nem jelenti azt, hogy sokat is eszik, de a szervezet ilyenkor ellentmondást nem tűrően közli, hogy táplálékra van szüksége. Én azt figyeltem meg, hogy kb. három óránként menetrendszerűen megéhezem. A 3 főétkezésen kívül elég ilyenkor egy alma, vagy valami már gyümölcs, vagy joghurt, de valamit muszáj ennem. Egyébként pedig minél korábban eszed meg a napi kajamennyiséget (úgy értem időben a nap folyamán), annál biztosabb, hogy estére szépen felhasználja a szervezeted, és nem lesz fölöslegesen magas a vércukorszinted estére, ami a hízás alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!