Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az alma negatív kalóriaértékű,...

Az alma negatív kalóriaértékű, illetve ennek mennyire lehet hinni?

Figyelt kérdés

[link] <--- itt olvastam h az alma negatív kalóriaértékű, tehát nem nem tartalmaz kalóriát, hanem az emésztése több energiát vesz igénybe, mint amennyit a szervezetnek nyújt.

1.) ez igaz?

2.) az emésztése mennyi energiát igényel?

2011. jan. 7. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Semennyire.Minden ételnek van kalóriatartalma,negatív kalóriás étel nem létezik.

És szerintem ne ilyen kimondottan női oldalakról gyarapítsd a tudásod,mert 80%ban egészségtelen,hozzá nem értő butaságokat írnak.

2011. jan. 7. 21:26
 2/5 Krisz85 ***** válasza:

Állítólag az Ananász is ilyen, de álljunk itt meg egy szóra!

Ha még így is lenne?! Ez azt jelentené, hogy ha napi 25 kg almát megeszek akkor gyakrolatilag sportolok, mivel minden alma megevése után több kalóriát éget a szervezetem mint amennyit beviszek vele?! Röhej.....

Az tény viszont hogy az almának alacsony a GI indexe, tehát nem okoz túlzott inzulin reakciót, egyenletesebben lát el energiával, igaz 1 db alma nem tartalmaz annyi Ch-t, hogy sokáig ne legyél éhes tőle.

2011. jan. 8. 07:28
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

bár én se azt mondtam, hogy sport és megfelelő táplálkozás nélkül lehetne egészséges életmódot folytatni, csak arra voltam kíváncsi, hogy ennek van -e realitásalapja

2011. jan. 8. 08:00
 4/5 anonim válasza:
Első helyes. Ilyen étel nem létezik.
2011. jan. 10. 14:10
 5/5 anonim ***** válasza:
A fagyira is mondták már ezt, merthogy a szervezetnek előbb fel kell melegítenie, hogy meg tudja emészteni és ez ugye kalóriavesztéssel jár. De negatív kalóriaértékű étel tényleg nem létezik. :) Aminek tudományos alapja is van az az, hogy menstruáció alatt a szervezet alapból több kcal-t éget el mint normál állapotában, ezért ez idő alatt megengedett a több étel. Olyat valóban ismerek, aki úgy fogyott le, hogy menzesz alatt engedte el magát, de előtte és utána (főleg az utána következő napokban) szigorúan diétázott.
2011. jan. 10. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!