Mennyi idő alatt tudnék 12kg-ot fogyni, ha csak gyümölcslevet iszok?
Ha két hét alatt 12 kilót fogysz, akkor jobb, ha még ma leadod a rendelésed sírkőre :S
Ha 12 kiló felesleged van, az nem két hét alatt ment fel. Akkor miért menne le annyi idő alatt? Nyilván zabáltál, és/vagy nem mozogtál semmit.
Tessék egészségesen enni, és heti 3-4X valamilyen kardio mozgást végezni. És akkor nyárra-tavasz végére szép leszel, és az egészséged is megmarad.
Eszedbe ne jusson bolti gyümölcslevekkel fogyókúrázni. Csak magaddal szúrsz ki. Mindenből meg kell kapnod bizonyos mennyiséget naponta. Emberektől függ (kor, nem, súly, napi aktivitás, stressz, stb..)
átlagos emberek (férfi)esetén:
-energia: kb. 2000 Kcal (súlyzózás esetén kb 3000)
-fehérje: tömeg x 1.5-2 (gr)(fontos az aminosavak miatt)(izomtömrgnövelés esetén akár 2.5-3 szoros is lehet)
-zsír (nem állati eredetű)pontos értéket nem tudok, de kb 50 gr
-szénhidrát: nem répacukor, nem édesítőszer, hanem növényi eredetű, kb 40-80 gr (cukrot teljesen hagyd el, mivel mindenben van szinte szénhidrát. 1900 körül az emberek évente kb 4 kg cukrot fogyasztottak, most ez a szám 42 kg.)
Az állati eredetű húsokat kerüld el. Mozogj naponta valamennyit. A fehérje bevitelt próbáld szójával pótolni, vagy fehérje koncentrátummal, hogy ne épülj le, mivel az izomhoz szükséges. Egyél zöldséget, gyümölcsöt.
Sokan ott hibáznak, hogy nem esznek húst, ebben az esetben nehéz gyümölcsből, zöldségből bevinni a kívánt fehérje mennyiséget és szépen a fogyás egyben gyengeséget, és izom leépülését eredményezi.
Az első egy-két hét nehéz, de megéri. Tapasztalatból beszélek. A neten a keresőbe írva megtalálod a napi szükséges anyagokat, táblázatokkal, kalkulátorokkal együtt. A mai átlagember kb 3000-4000 Kcal-át visz be és csak 2000-2500-at éget el. Na ezért is hízunk. Az ilyen gyors fogyás több szempontból káros. Ha most elkezded okosan, akkor nyárra ok leszel. Bocs a litániáért.
Igen. Az állati eredetű húst elírtam. Jogos. Nem húsból származó fehérjére gondoltam.
A zsírokról picit bővebben a wikipédiából.
A kémiában zsírsavaknak hívjuk azokat a növényi, vagy állati eredetű zsírok vagy olajok fő alkotórészét képező (mono)karbonsavakat, melyek hosszabb alifás (el nem ágazó) láncot tartalmaznak, ami telített vagy telítetlen lehet. Noha zsírsavnak tekintenek egészen rövid láncú karbonsavakat is (például a 4 szénatomos láncú vajsavat), a természetes zsírokból és olajokból nyert zsírsavak (például kaprilsav vagy oktánsav) legalább 8 szénatomot tartalmaznak. A természetben előforduló zsírsavak általában páros számú szénatomból épülnek föl, ugyanis a bioszintézisükhöz az acetil-koenzim A 2 szénatomos acetát-csoportokat (ecetsav) képes szállítani.
A zsírsavak a glicerinnel triglicerideket alkotva képezik a természetes zsírokat és olajokat. Így a zsírsavakat a természetben, állati és növényi szervezetekben találjuk, nagy többségben kötött állapotban észterek (trigliceridek) alkotórészeként.
A növényi a jobb. A neten rengeteg helyen lehet után olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!