Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Leadtam 35kg-t, de anyósom...

Leadtam 35kg-t, de anyósom folyamatosan azzal jön, hogy "ha majd visszahízok. "Elegem van. (Lent a többi)?

Figyelt kérdés

Szóval én mindig is vastagabb voltam,de nem vészesen.(170cm/70kg) Aztán mikor a páromékkal összeköltöztem,szépen felszedtem úgy 3 év alatt 30kg-t(!). Lettem 100kg, jó kövér. Ezt megelégeltem, januárban kezdtem el figyelni az étkezésemre,sportolni és most 65kg vagyok.

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült,de persze továbbra is tartom a helyes étkezést, odafigyelek. Sőt, még egy 5kg-t le is szeretnék adni. Én tudom, hogy nem fogok visszahízni,mert a kövérségem miatt durván depressziós voltam, az utcára utáltam kimenni. Egy süti,vagy csoki,vagy bármi, nem ér nekem annyit,hogy ezt újra átéljem.

Mégis anyóskám (akit egyébként szeretek és tisztelek) folyamatosan azzal jön, hogy valamennyit biztos visszaszedek majd. Nem tudom mire alapozza,mikor látja hogy soha nem engedem el magam,"hogy na mostmár lefogytam,akkor kezdődhet a zaba". Pár régi ruhámat,amiket nagyon szerettem, gondolkoztam hogy elviszem varrónőhöz,hogy szabja a mostani méretemre. Anyósom persze egyből kontrázott, hogy akkor mit veszek majd fel,ha visszahízok..

Ezt nagyon nehezen tűröm, mert megdolgoztam a fogyásért, nem azt várom, hogy mindenki hajlogjon előttem,hogy milyen ügyi vagyok. De állandóan ez a visszahúzás,amit ő csinál, már sok. És nekem a legnagyobb félelmem,az hogy újra kövér leszek, hiába tudom, hogy megteszek mindent ellene. Így meg elég sz*r ezt hallgatni mindennap.Ti mit tennétek?

2010. nov. 26. 14:12
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Ebben a témában ne avasd be a dolgaidba. pl."fontolgattam, hogy elviszem a varrónőhöz" ezt tedd magadban, vele ne oszd meg. Kérd meg, hogy kíméljen meg a borúlátó prognózisaitól - ha pedig nem teszi, akkor már nem pofátlanság a részedről elengedni őket a füled mellett.
2010. nov. 26. 14:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
csak rajtad áll hogy visszahízol e vagy sem. ne halgass az anyósodra mert ő csak a rosszat szuggerálja. vidd el a ruháidat a varrónőhöz még az esélyt se add meg hogy visszahízz. hetente mérld le magad mindig és ha észreveszed hogy fél kg-1 kg felugrott akkor szépen visszafogod magad az étkezésben és többet sportolsz. Ha hiszel magadban soha többet nem leszel kövér.
2010. nov. 26. 14:20
 3/13 anonim válasza:
100%
Így van, ne törődj az anyósod piszkálódásával! És már csak azért se hízz vissza, nehogy igaza legyen :P Sportolj, étkezz egészségesen továbbra is, és dobd le még azt az 5-öst is! :)
2010. nov. 26. 14:25
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem hogy hetente, de 2 naponta mérem magam.Mérőszalaggal meg úgy havonta. Nem is volt eddig egyszer sem, hogy többet mutatna a mérleg. Enni is ugyanúgy eszek,mint a "diéta" alatt és tudom, hogy így kell ennem mostmár mindig. Nincs is ezzel gondom,mert nem vagyok éhes sosem.

Már az is megfordult a fejemben, hogy lehet hogy irigykedik. Mert most csinosan tudok öltözködni, jobban adok is magamra. Mert ugye 100kg-san melyik ruha állt jól..

2010. nov. 26. 14:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyik füleden be,másikon ki.Én 15 éve hallgatom,hogy-Jaj fiam,beteg leszel azoktól a poroktól-És képtelen vagyok meggyőzni a szüleimet,hogy a proteinturmix ugyanolyan étel csak folyékony,nem anabolikus szteroid:).
2010. nov. 26. 14:27
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) Igen, ez szintén volt nálam is, mert ittam fehérjét, hogy ne legyen nagy az izomvesztés, egy rövid ideig l-carnitint is szedtem. Aztán anyós ebben is okos volt, hogy ezek mű, egészségtelen vackok:D
2010. nov. 26. 14:31
 7/13 A kérdező kommentje:
Én tudom, hogy nem hízok vissza. De mikor ezzel jön, akkor mindig eszembe jutattja, hogy kövér voltam, meg hogy mennyire depis tőle. Én örülni akarok annak, amilyen most vagyok-és tudom, hogy még ennél is lesz jobb:) De igazatok van, nem fogok rá figyelni ezek után.
2010. nov. 26. 14:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Gratula a szép eredményhez! =)

És igazuk van a többieknek, ne hallgass rá most kivételesen. Ha odafigyelsz akkor biztos nem fogsz visszahízni, főleg nem annyit. Csak így tovább ;)

2010. nov. 26. 14:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

1.elengeded a füled melett 2,megkéred szépen h nehozza fel ezt mindig. 3,ha nem ért a szép szóbol mondod eréjesebben még akkor is ha megsértödik.4,uradnak mondod h közölje vele h nem kéne téged evvel zaklatnia elvégre az ő anyja.

A lényeg h nem fogod visszahizni,mert erős vagy,és nem az anyósod fog ebben befojásolni.

2010. nov. 26. 14:40
 10/13 anonim ***** válasza:

rontani akar az önbecsüléseden és biztosan irigy is és nem akarja elismerni mennyire ügyes vagy és csinos.

egyik füleden be, a másikon ki.

ne is hozd neki szóba a súlyodat, sőt, finoman közölhetnéd vele, hogy mennyire uncsi, hogy mindig a külsőd van terítéken. az én anyósom is csinálta ezt egy darabig, én a férjemnek mondtam, hogy állítsa le az anyját, mert tuti az lesz, hogyha ő jön én elmegyek addig valahova. férjem szólt neki és azóta nem vagyok terítéken. ideje lenne természetesnek és normálisnak venni, hogy visszafogytál,újra szép vagy. gondolom anyósod súlya sincs nap mint nap a témák középpontjában.

2010. nov. 26. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!