Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A 100 gramm sovány túró vagy...

A 100 gramm sovány túró vagy a 1 dl sovány tej a jobb? Az egy deci tej 100g. Akkor hogy is van ez? A turó mivel sürübb jobb lenne- e, én nem értem. Matek nulla.

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Én a kérdést nem értem. Jobb??? Miben jobb??? Mi a jobb, egy alma, vagy 3 szilva?
2010. nov. 25. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

MIRE JOBB? Nem érthetö a kérdésed, de - feltételezve, hogy valami ilyesmi érdekel:


1 dl tejben 60 kcal, van benne

5,2g szénhidrát

3,25 g zsir

3,2 g fehérje


100 g túró 197 kcal

3,5 g szénhidrát

12,4 g zsir

17,9 g fehérje


Ebböl döntsd el, hogy mi jobb és mire.


A tej az enyhén fehérjetartalmú ital, a túró meg szilárd állagú fehérjetartalmú élelmiszer.

2010. nov. 25. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Melyiket egyem, vagy igyam? Melyik hizlal jobban?
2010. nov. 25. 14:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a túró jobb választás, természetesen mindkettő jó választás, de hogyha még ezen belül is választani kell akkor a túró jobb, mivel :


- túrótól függ, de általában a túróban több a fehérje, mint a tejben, hogyha egyforma a tömegük

- a túróban található fehérje kutatások szerint jobb minőségű, mint ami a tejben található

- jobban eltelít, mivel a tej egy folyadék, a túró pedig szilárd halmazállapotú

2010. nov. 25. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Nah igen az szilárdabb halmazállapotú. Az előző válaszoló nem olvasta jól, sovány turóról s tejről lenne szó, de azért neki is köszi.
2010. nov. 25. 16:18
 6/9 anonim ***** válasza:

15:42-es:

Ezt légyszives magyarázd már meg!


"a túróban található fehérje kutatások szerint jobb minőségű, mint ami a tejben található "


Ugyanis a túrót a tejböl készitik, és a tejben lévö fehérjék vannak a túróban is - mitöl lenne jobb minöségü?

2010. nov. 25. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Elnézést, nem állítom biztosan amit a tejről írtam, ezért is írtam oda, hogy "kutatások szerint", de talán nem volt mindenki számára érthető.


Nem egy elfogadott tényről van szó pillanatnyilag, ezért a magyarázat maga is elég homályos, viszont van pár elfogadott alappillére: az egyik az, hogy állítólag egy magas zsírtartalmú tejben a fehérjék felére csökkenek és mivel a magyarázata ennek még mindig nem világos ezért az sem kétséges, hogy a maradék fehérjék milyen változásokon mennek keresztül.

Viszont ez tényleg magas zsírtartalmú tejre vonatkozik, a bolti tej nagy része nem tartozik ide, tehát nincs mitől tartani.


De ha leszámítjuk ezt a bizonytalan adatot akkor is a túró a nyerő, a megmaradt állítások miatt.

2010. nov. 25. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

A második válaszadó rossz adatokat adott meg, mert sovány túró és sovány tej volt a kérdés.


energia(kj)kcal fehérje(g)zsír(g)szánhidrát rost

tej (sovány) 277 66 3,5 0,5 11,4 0

túró (sovány) 328 78 14,1 0,5 3,8 0

2013. nov. 5. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

A második válaszadó rossz adatokat adott meg, mert sovány túró és sovány tej volt a kérdés.



tej (sovány): energia(kj) 277, kcal 66, fehérje(g) 3,5 , zsír(g)0,5 ,szénhidrát 11,4 ,rost 0

túró (sovány): energia(kj) 328, kcal 78, fehérje(g)14,1, zsír(g) 0,5, szénhidrát 3,8 ,rost 0

2013. nov. 5. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!