A 100 gramm sovány túró vagy a 1 dl sovány tej a jobb? Az egy deci tej 100g. Akkor hogy is van ez? A turó mivel sürübb jobb lenne- e, én nem értem. Matek nulla.
MIRE JOBB? Nem érthetö a kérdésed, de - feltételezve, hogy valami ilyesmi érdekel:
1 dl tejben 60 kcal, van benne
5,2g szénhidrát
3,25 g zsir
3,2 g fehérje
100 g túró 197 kcal
3,5 g szénhidrát
12,4 g zsir
17,9 g fehérje
Ebböl döntsd el, hogy mi jobb és mire.
A tej az enyhén fehérjetartalmú ital, a túró meg szilárd állagú fehérjetartalmú élelmiszer.
Véleményem szerint a túró jobb választás, természetesen mindkettő jó választás, de hogyha még ezen belül is választani kell akkor a túró jobb, mivel :
- túrótól függ, de általában a túróban több a fehérje, mint a tejben, hogyha egyforma a tömegük
- a túróban található fehérje kutatások szerint jobb minőségű, mint ami a tejben található
- jobban eltelít, mivel a tej egy folyadék, a túró pedig szilárd halmazállapotú
15:42-es:
Ezt légyszives magyarázd már meg!
"a túróban található fehérje kutatások szerint jobb minőségű, mint ami a tejben található "
Ugyanis a túrót a tejböl készitik, és a tejben lévö fehérjék vannak a túróban is - mitöl lenne jobb minöségü?
Elnézést, nem állítom biztosan amit a tejről írtam, ezért is írtam oda, hogy "kutatások szerint", de talán nem volt mindenki számára érthető.
Nem egy elfogadott tényről van szó pillanatnyilag, ezért a magyarázat maga is elég homályos, viszont van pár elfogadott alappillére: az egyik az, hogy állítólag egy magas zsírtartalmú tejben a fehérjék felére csökkenek és mivel a magyarázata ennek még mindig nem világos ezért az sem kétséges, hogy a maradék fehérjék milyen változásokon mennek keresztül.
Viszont ez tényleg magas zsírtartalmú tejre vonatkozik, a bolti tej nagy része nem tartozik ide, tehát nincs mitől tartani.
De ha leszámítjuk ezt a bizonytalan adatot akkor is a túró a nyerő, a megmaradt állítások miatt.
A második válaszadó rossz adatokat adott meg, mert sovány túró és sovány tej volt a kérdés.
energia(kj)kcal fehérje(g)zsír(g)szánhidrát rost
tej (sovány) 277 66 3,5 0,5 11,4 0
túró (sovány) 328 78 14,1 0,5 3,8 0
A második válaszadó rossz adatokat adott meg, mert sovány túró és sovány tej volt a kérdés.
tej (sovány): energia(kj) 277, kcal 66, fehérje(g) 3,5 , zsír(g)0,5 ,szénhidrát 11,4 ,rost 0
túró (sovány): energia(kj) 328, kcal 78, fehérje(g)14,1, zsír(g) 0,5, szénhidrát 3,8 ,rost 0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!