Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elhatároztam hogy lefogyok,...

Elhatároztam hogy lefogyok, páromat kérhetem arra, hogy ő se egyen nasikat előttem?

Figyelt kérdés

Sokat kéne lefogynom. 30 kilót.

Egy hete sikeresen csináltam, de visszajöttem páromhoz, iszogatunk, vett nasit nyilván megkívántam. Kértem, hogy ne vegyen vagy legalábbis ne tudjak róla. Mennyire jogos ez tőlem szerintetek?

dec. 13. 23:14
 51/106 anonim ***** válasza:
86%

"ilyen dolgokat megteszünk azért akit szeretünk,"

Én meg olyan dolgot teszek meg érte, hogy nem büntetem a saját túlsúlyom miatt őt.

dec. 15. 09:14
 52/106 anonim ***** válasza:
9%
De ez nem büntetés hanem empátia, hat tényleg nem érti senki?
dec. 15. 09:19
 53/106 anonim ***** válasza:
72%

52es az az empátia, hogy a magam jellemgyengesége miatt nem büntetek mást, főleg nem olyat akit elvileg szeretek.

De értem.. ha én betegség miatt nem ehetek akkor pusztuljak meg ne kényszerítsem másra az étrendem.

De ha kövér disznó vagyok, mindenki essen térdre és kezdjen füvet enni csak mert én minden mástól hízok, és ha nem teszi akkor már nem is szeret meg nincs benne emptia.

Te is csülkös vagy hogy ennyire véded?

dec. 15. 09:22
 54/106 anonim ***** válasza:
74%

Kedves "empátiások"!

Empátia akkor jöhetne szóba ebben a helyzetben, ha a kérdező párja önként megkérdezné, hogy mit segíthet a kérdezőnek ilyenkor.

Ekkor elmondhatja a kérdező a kérését.

De itt nem erről van szó. A kérdező az önző kérését akarja ráerőszakolni a másikra, csak mert ő gyenge. A másiktól várja a feláldozást. Így a másik számára ez büntetés, mert nem önként mond le valamiről, hanem a másik önző kérésére.

dec. 15. 10:07
 55/106 anonim ***** válasza:
13%
54-es! Segíts! Pörgetem vissza a kérdező írásait, de nem találom. Hol írta, hogy rá akarja erőszakolni az önző kérését? Annyit találtam, hogy kérte, hogy ne vegyen vagy ne tudjon róla. Ezt én úgy értelmeztem, hogy ha vesz, akkor ne előtte zabálja. És ez egy kérés volt felé, nem erőszakoskodás.
dec. 15. 10:22
 56/106 anonim ***** válasza:
57%

Maga a kérés egy önző kérés. Milyen jogon szól bele a kérdező a párja életébe, hogy mit hol egyen, csak azért, mert ő elbaszott valamit? Nem a párja tehet arról, hogy ő elhízott, hanem csakis saját maga. Tehát, ha én valamit elrontok, akkor hozzam is helyre egyedül.

És mi van, ha a kérdező utcán sétálva elmegy mellette egy kürtős kalácsot evő ember? Ő mennyivel másabb, mint a párja, aki mellette eszi a csokit?

Mint már említettem, az okot kell megszűntetni, az pedig az akaratgyengeség.

dec. 15. 10:36
 57/106 anonim ***** válasza:
0%
Hat akkor menjen mindenki a francba
dec. 15. 10:47
 58/106 anonim ***** válasza:

Okos gyerek vagy!🤣🤣

dec. 15. 11:06
 59/106 anonim ***** válasza:
80%

Új hozzászóló vagyok, eddig csak figyeltem a vitát. 38 kg-t fogytam úgy, hogy sosem vártam el a férjemtől, hogy azt és úgy egyen, mint én. Ő később magától állt be mellém, mert ő is érezte, hogy változtatni szeretne, de amíg nem így döntött, főztem az olyan ételeket, amik nekem már nem fértek úgy bele az étkezésembe. A férjem empátiája arról szólt, hogy végig bátorított, dicsért, önbizalmat adott. Nem arról, hogy nem eszik előttem meg egy egész családi pizzát.

Én falászavaros voltam, tehát lelki oldalról elég kemény a küzdelem, de ez az én terhem, felelősségem és feladatom. Nem másé.

dec. 15. 11:29
 60/106 anonim ***** válasza:
0%
Ocsmány mugli itt mindenki én kiszálltam
dec. 15. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!