Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elhatároztam hogy lefogyok,...

Elhatároztam hogy lefogyok, páromat kérhetem arra, hogy ő se egyen nasikat előttem?

Figyelt kérdés

Sokat kéne lefogynom. 30 kilót.

Egy hete sikeresen csináltam, de visszajöttem páromhoz, iszogatunk, vett nasit nyilván megkívántam. Kértem, hogy ne vegyen vagy legalábbis ne tudjak róla. Mennyire jogos ez tőlem szerintetek?

dec. 13. 23:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/106 anonim ***** válasza:
72%

Az jogos kérés, hogy ne előtted nyammogjon élvezettel, de hogy még otthon se tarthasson és ehessen, mikor nem látod, na ne vicceljünk már. A te életmód váltásodhoz nem neki kell lemondania valamiről szinte 100%-ban. Még egyszer hangsúlyozom, jogos, hogy ne előtted egye, miközben te meg salátázol, de hogy a lakásban se tarthasson, az nonszensz.

Amúgy meg érdekes, az iszike az megy neked is, miközben az alkohol NAGYON odavág mindenféle diétának, de ez nem baj, pia gondolom, lehet is otthon, de párod egy szelet csokit be ne nyomjon odahaza.

dec. 14. 15:08
 22/106 A kérdező kommentje:

Csak a 20-ast pontoztam le, bunkónak nem muszáj lenni, mint látod, mindenki más hajlandó volt normálisan válaszolni.

Köszönöm egyébként mindenkinek, nem kérek tőle ilyesmit. De ő sem enne előttem minden egyes nap ilyeneket, szóval nem lesz probléma.

dec. 14. 15:12
 23/106 A kérdező kommentje:
21-es, párom tegnap inni akart, szóval iszogattunk. És igen, tudom, hogy az is hazavágja a diétát. Ma folytatom.
dec. 14. 15:13
 24/106 anonim ***** válasza:
61%

1. Mivel a kérdezö még az út legelején van, ezért jogos a kérése, hogy a párja ne direkt elötte egyen olyasmit (föleg meg ne kínálgassa), ami hátráltatja az életmódváltásban. Ugyanis idöbe telik, mire megszilárdul az új rendszere, utána már nem fogja annyira zavarni.

(Mellékesen nem arról volt szó, hogy a másik bújjon a spájzba nassolni, hanem csak ne direkt a kérdezö elött tegye. Egy normál lakás nem egy helyiség + spájz, normál esetben vagy egy (vagy több)´szoba, egy konyha + mellékhelyiségek. Szóval van elfogadható alternatíva is)

2. A kérdezö párjának is van abból haszna, ha a kérdezö normál súlyú lesz, jobban néz ki, egészségesebb, éppen ezért illene támogatni a fogyásban. HA ennyit sem tesz meg, ott a kapcsolattal elég nagy baj van.

3. AZ jogos, hogy az alkohol is sok kalória, kérdés, hogy az iszogatás mit jelent. Egy vagy két pohár bor, egy üveg sör nem gond, ha egyébként belefér a kalóriakeretbe, ennél több valószínüleg már sok.

dec. 14. 15:35
 25/106 anonim ***** válasza:
Kérheted, persze, bármit kerhetsz. De igaza van annak, aki azt írja, fejben dől el. Ha fogyni akarsz, akkor kell az akaraterő.
dec. 14. 15:38
 26/106 anonim ***** válasza:
50%

"(föleg meg ne kínálgassa), "

Tudod, lehet nemet is mondani. Engem kínálgathatnak, ha folyton azt mondom, hogy "Köszönöm, de nem kérem."

Na, ez is akaraterő kérdése is, hogy tudjon valaki nemet mondani arra, amire tudja, hogy egyébként nincs szüksége. Nem kötelező édességet enni.

Nem a másikat kell elüldözni egy másik szobába édességet enni, hanem a kérdezőnek kell megtanulni nemet mondani, akaraterősnek lenni és fejben átrendezni a dolgait. Nem a másikat kell büntetni azért, mert én akaratgyenge vagyok. Nekem kell megtanulnom erősnek lenni.

dec. 14. 15:50
 27/106 anonim ***** válasza:
52%

Értem, tehát ha én vegán vagyok, akkor a párom se ehessen többé húst, mert meg kell értenie az én nehézségeimet? Mondom is neki, hogy dobja ki az oldalast, mától nincs hús.

Vagy ha cukorbeteg, akkor se a férjem, se a gyerek ne ehessen többé fehérlisztes ételeket?

dec. 14. 16:04
 28/106 anonim ***** válasza:
100%
Saját példa: nálunk a gyerekek miatt szokott lenni itthon édesség. Muszáj megállnom, és nem mondhatom nekik h nincs idén Mikulás, mert Anya fogyózik. A férjemet sem kérem h ne egyen előttem, azt viszont szoktam kérni h ne kínáljon, tukmáljon, mert nekem ez vagy az már nem fér bele. Főleg az alkohol ilyen nálunk h ha ő iszik, kérdezi, hogy nekem mit bontson, de nekem már mondjuk nem fér bele. Most világosan elmondtam neki h nem iszom már karácsonyig semmi alkoholosat, ne kínáljon, mert üres kalória, és ezt így megértette (nyilván akkor se vedelek majd).
dec. 14. 16:08
 29/106 anonim ***** válasza:
84%
Nem jogos. Eszembe nem jutna a férjem tiltani, mert nekem nincs önuralmam. Minden este megeszik egy csomag nápolyit, simán egy tábla csokit. Egye, neki lehet.
dec. 14. 18:05
 30/106 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz elfogadni (jómagam is hol kövér hol csinos nőként) hogy egyesek nyugodtan nassolhatnak, ahogy a vlt pasim is, mindennap evett 400-500 gramm csokis tortát, 1-1,5 bagettet 1 liter kakaóval stb plusz étkezések, reggeli, ebéd es vacsora de a súlya nem haladta meg soha a 74 et! - NEM, nem mozgott!!!

Nem sportolt es 54 éves.

Otthonról melózott.

Irigy voltam nagyon erre, hogy egyesek zabálhatnak este egy fél kiló csokit es nem híznak. En ilyen étkezéssel 150 kiló lettem volna.

Nem kellett lemondjon a mellettem nassolásról mert nem ezen múlik szerintem sem.

Kell legyen annyi akaraterő, hogy ne érdekeljen hogy a másik mit eszik.

Nem fog senki fejreállni mert én fogyózom mert szar géneket örököltem

dec. 14. 18:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!