Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elhatároztam hogy lefogyok,...

Elhatároztam hogy lefogyok, páromat kérhetem arra, hogy ő se egyen nasikat előttem?

Figyelt kérdés

Sokat kéne lefogynom. 30 kilót.

Egy hete sikeresen csináltam, de visszajöttem páromhoz, iszogatunk, vett nasit nyilván megkívántam. Kértem, hogy ne vegyen vagy legalábbis ne tudjak róla. Mennyire jogos ez tőlem szerintetek?

dec. 13. 23:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/106 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem egy jól működő párkapcsolatban bármiről lehet, és kell is beszélni, arról is hogy neked nehéz az ha ő nasit vesz otthonra. Ne kérd arra hogy ne csinálja, csak beszélj vele erről.
dec. 14. 08:51
 12/106 anonim ***** válasza:
60%

Nem jogos. Mondom ezt ugy h nem keveset fogytam huszonéveyen mig 5en laktunk a családd es ott mindig volt az asztalon csoki, rendszeresen suti stb.

Neked kell egy belso motivacio, nem egy fogyokura hanem egy eletmodvaltas. Ahol megérted hogy az ételnek elsosorban a tested táplálása a célja.

Ahol megérted hogy nasikat is lehet enni. Keveset, ritkán.

Most az en párom próbal fogyni. Ha nalam eszünk, van süti, rendelésre gyártom és a szelek stb.

Általában étkezéseknután együnk egyet vagy felezünk. Annyitól egyikünk se hízik el. És ha a párod nasijából ennél egy szem kekszet az se gátolná a fogyásod ha a többi étkezésed megfelelő, tápláló és sportolsz stb

Ha viszont minden másnap lecsúszik fwl caomag, na az gátolni fog

dec. 14. 09:13
 13/106 anonim ***** válasza:
66%

Miért ne lehetne egy párkapcsolatban - ami ugye az egyik a legfontosabb kötelék az életünkben - bármit is kérni a társunktól??? Az, hogy Ő hogyan reagál erre, már más kérdés. Nyilván a nassolás nem létszükséglet, ahogy az iszogatás sem, tehát elvárható, hogy ezt a másik úgy csinálja, hogy ne lásd. Képzeljétek el milyen lehet egy leszokóba lévő alkesznek, amikor előtte ciccen a sör ....

Ha igazán szeret a párod, akkor ennyit megtesz érted. Én legalábbi megtenném.

dec. 14. 10:12
 14/106 anonim ***** válasza:
74%
LEHET kérni ilyet, de szerintem elvárni messze túlzás. Az is egy dolog, ha ő nasizik mondjuk, az meg egy másik, ha még kínálgat is. Nyilván az jogos elvárás, hogy ne kínálgasson és ne hívja fel rá tüntetően a figyelmet, hogy ő most olyasmiben tobzódik, amit te most nem akarsz enni, de amúgy vágynál rá. Az viszont nem jogos, hogy ő ne egyen vagy zugevő legyen miattad, főleg hosszú távon.
dec. 14. 11:27
 15/106 anonim ***** válasza:
69%
Lélektani zsarolásnak tartanám, ha valaki a családból előállna azzal, hogy ő azért nem tud erőfeszítéseket tenni az egészsége érdekében, mert én nem teszek erőfeszítéseket érte. Ha én 20 éve megeszek minden vacsora után nasinak 15 szem mazsolát az étkezőasztalnál levezetésképpen - akkor NE NEKEM kelljen már félrevonulnom, ha ő ezt nem akarja látni. Vonuljon félre ő! Azt meg pláne ne kérje, hogy ne egyem meg a 15 szem mazsolámat! Sőt ne is legyen otthon mazsola egyáltalán... mert ő nem képes így megállni...
dec. 14. 11:36
 16/106 anonim ***** válasza:
75%
Semennyire. Én is fogytam 2 évvel ezelőtt 18 kilót, fél évembe telt. A párom és a lányom, ettek-ittak előttem mindent beleértve a nasit is. Önuralom és céltudatosság, dagi vagyok, le akarok fogyni, kész. Nem érdekelt, hogy más mit eszik. Persze egy idő után kell a csaló étkezés, mert úgy könnyebben tartható a diéta, de nem az első hónapokban.
dec. 14. 11:51
 17/106 anonim ***** válasza:
49%

Na, drága leszavazók, akik kiakadnak azon, hogy jópáran azt írtuk, hogy nem jogos a kérés.

Anyukám daganatos beteg volt. Egy percig nem zavarta, hogy apával édességet ettünk mellette, amikor ő már nem ehetett, mert életmód váltott. Mint már írtam, minden fejben dől el. Ha valakinek saját egészsége fontosabb, mint a külvilág és annak cselekedetei, akkor egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy ki mit eszik mellette.

De úgy tűnik, rengeteg itt az akaratgyenge, felelősséget nem vállaló ember, aki elvárja a párjától, hogy majd a párja változzon meg, mert ő gyenge. Hát nem. Az élet nem erről szól. Ha nekem fontos a célom, akkor azért mindent megteszek és a páromtól nem várom el, hogy a kedvemért ő is változzon és áldozatot hozzon. És miért? Mi ért ez csak rólam szól és ehhez neki semmi köze.

dec. 14. 13:13
 18/106 anonim ***** válasza:
61%

Ó, de szép kommentek! Nálatok ilyen egy párkapcsolat? Ha az egyiknek nehézsége van, akkor oldja meg egyedül? Ha a páromnak lenne valami nehézsége, én biztos megpróbálnék megtenni olyan apróságokat, amitől neki könnyebb. Nem azt kérte, hogy ne egyen édességet, csak hogy ne előtte. Ez az egyiknek csak egy kis apróság, a másiknak hatalmas segítség. És nem, nem mindenkinek olyan könnyű, hogy “ne egyél” és akkor nem eszeik. Akinek alkoholista a párja és le akar szokni, annak milyen jó lehet, ha kint van nap mint nap a pia, mert a többiek meg tudják állni.

Én is gyenge vagyok, ahogy mondjátok. De mégis lefogytam több, mint 20 kilót, mert a családom támogatott. Külön főztem nekik és nekem, nem kényszerítettem őket semmire. Annyit kértem, hogy ne hagyjanak elő édességet. És nem okozott nekik problémát, mert szeretnek és ez számukra nem nagy dolog.

dec. 14. 13:18
 19/106 anonim ***** válasza:
45%
Az hogy valakinek segítségre van szüksége nehéz helyzetben, az egy dolog. Az pedig, hogy valakinek zéró akaratereje van, az egy tök más dolog. Ha valaki nem bírja az édesség látványát diéta alatt, az az ember mit kezdene, olyan helyzetben, ha egy alkoholista családtagjával kéne együtt laknia? Mert, hogy ott valóban segítség kell.
dec. 14. 13:56
 20/106 anonim ***** válasza:
53%
Te nemcsak akaratgyenge, de önző is vagy. Miért a párodnak kell szívni azért, mert dagadtra zabáltad magad?
dec. 14. 14:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!