Mennyire pontosak a lépés számlálók?
Sokszor hallani hogy mozgás nem ér semmit mert az óra szerint több ezer kalóriát égetett mégiscsak folyamatosan hízik
Fura hogy elég inaktív emberek jönnek 20 ezer lépést mondva,amit én nehezen hiszek el. Én nem órázok de tudom a távot és több óra a kb 16 km megtétele folyamatosan sétálva
Napi mérésre nem túl pontosak, főleg az olcsóbb modellek...
Nekem 100 ezer ft feletti sportórám van, és még ennél is szoktam látni, hogy szimplán ülök a buszon, és egyszer csak továbbmegy a lépésszámláló...
Folyamatos séta esetén pontosabb, tehát pl. elindulok egy 20 km-es túrára, ahol nincs közben buszozás vagy autózás, akkor kb. pontosan mér a rendes terepi GPS-szel összehasonlítva is.
Nekem is van elhízott, inaktív barátnőm, aki közölte, hogy egy óra alatt 7,5 km-t sétált a fitness karkötője szerint... amihez kocogni kellene egyébként.
Nekem egy olcsó órám van (Amazfit Bip U pro), és sokszor jön az értesítés a 8000 lépésről, mikor a kádban ülök és hasonlók...
(Ettől függetlenül nincs vele bajom, mert igazából csak a futáshoz "használom", és azt viszonylag normálisan méri, egyéb esetekben csak rajtam van, mert miért ne 🙃)
Igen vmi ilyesmi sokan otthon ülnek home office házhoz rendel stb és napi tevékenységekre valahogy kijön 10+ ezer lépés ami nagyon furcsa,főleg hogy tudom mennyit kell menni folyamatosan nehezen hiszem el hogy otthon ülve megvan
Valószínűleg a kar mozgást lépésnek könyveli el
Amikor mész, jársz, sétálsz, azt elég pontosan érzékelik és számolják. Inkább az a baj, hogy azt is érzik, amikor nem jársz, esetleg csak a konyhában topogsz, forgolódsz, akár csak a súlyodat helyezed egyik lábadról a másikra.
Szóval arra jó, hogy a mozgásod rögzítsd vele, és azzal kalkulálj, de pont a napi lépésszámlálásra alkalmatlanok. Ráadásul fel is szorozza a lépésszámodat a lépéshossz értékével (amit meg kb. 75 centinek vesz), ami tojógalamb topogó üzemmódban biztos nem igaz, még ha el is fogadom lépésként, és kihoz horribilis napi legyalogolt kilométereket.
Elég pontosak, csak ugye nem mindegy, hogy valaki helyben totyorogva emelgeti két centire a sarkait a nagyszobában, mint nyolcvanéves szüleim, vagy nyolcvan centiket lép az erdőben hegynek felfelé, mint én. Tudom, mert ledöbbentem, mikor előálltak vele, hogy ők márpedig mennyit lépnek, úgyhogy megnéztem, hogy azt hogyan hozzák össze. Mikor tudom, hogy a harmadik sarokig nem tudnak eljutni.
16 km-t pedig az átlagember nem órák alatt, hanem sehogyan nem tesz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!