Hány kalória van egy kb.100g-os sajtos pogácsában?
Miért, a pogácsa nem étel?
Te hülye vagy, danielito23 !
Jó, abban egyetértek, hogy fogyókúra idején nem kéne sajtos pogácsát enni, de attól az még étel, nincs benne semmi rossz.
ezt így bírom h mostanság egyre több embernek ez a hülyesége
fehér kenyér=sz@r kaja
ugyanmár hagyjuk már ezt, gondolom te mindennap teljes kiőrlésű bio kenyeret és lazacot eszel, csak tudod van akinek a sajtps pogácsa meg a fehér kenyér a reggeli, nincs ebben semmi rossz, étel, régen is ezt ették, és tudod nincs mindnekinek pénze mindennap bio meg hasonló kenyeret venni mert egyszerűen nem lehet kijönni a fizetésből egy 4 tagú családnak, ahol úgy kell beosztani h mindennap jól lakjon mind a 2 gyerek és a szülők h tudjanak dolgozni, legyen energiájuk
sztem jó volt a pogácsa, úgy 350 kcal körül lehet
Az éhezés két típusát lehet elkülöníteni, a mennyiségi és a minőségi éhezést. A mennyiségi éhezés azt jelenti, hogy a szervezet kevesebb energiához jut, mint amennyi a napi szükséglete, ezért testsúlycsökkenés indul meg. A minőségi éhezéskor a szervezet nem megfelelő arányban kapja meg a tápanyagszükségletét, ami alultápláltsághoz és túltápláltsághoz is vezethet. Mindkét típusú éhezésnek súlyos egészségügyi, munkaerőpiaci, iskolai következményei lehetnek. Hazánkban a minőségi éhezés a gyakoribb, bár sokan küzdenek élelmiszerhiánnyal is.
A minőségi éhezés következménye lehet elhízás is. Az alábbi táblázat arra utal, hogy főleg az alapfokú végzettségű nőknél gyakori az elhízás, ami a minőségi éhezés és a helytelen táplálkozás következménye.
A szervezeted fel van készülve (nem nagyon, de elég jól) a gabonák feldolgozására. Jobb lenne neki a zöldség, mert arra millió évei voltak, de az utóbbi pár ezer év alatt sikerült az emberiség nagy részének átalakítani a szervezetét. Ha a vércsoportod "A", akkor nem, de a "B" és az "AB" esetén nincs vele gondod.
Viszont a fehér liszt a gabona igen kis részét tartalmazza. Nagyjából a 99%-át eltávolítják az összetevőinek és marad a tiszta liszt.
A probléma, hogy a tested úgy gondolja, hogy ennyi liszthez kap majd 99 egyéb anyagot (vitamint, fehérjét, rostot, enzimeket, ásványi anyagokat, stb...) és várja. Nem jön. A következő étkezéssel megint nem jön.
És ez a probléma forrása. Mesterséges tápanyaghiányt okozol vele.
Érthető?
Próbáld ki! Egyél fehér lisztes cuccot úgy, hogy mellé bedobsz egy jó multivitamint, ami legalább 50-es B-komplex vitamint is tartalmaz. A harmadik étkezéstől megszűnik az általad említett tünet.
Persze a legjobb, ha teljes kiőrlésű gabonát választasz. Akkor nem kell kiegészíteni.
Ez mind okosan hangzik, amit leírtál, de úgy tűnik, hogy az elmélet és a gyakorlat mást mutat. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy az emberek többsége fehér gabonalisztből készült dolgokat eszik és evett, és túlzás lenne azt állítani, hogy ők mind éheznének.
Félre ne érts, nem a teljes kiőrlésű gabona ellen szónokolok, magam is azt szeretem, ha minél több van benne a kenyérben, de mivel magamnak sütöm a kenyeret, tudom, hogy ha több mint fele barna liszt, akkor a végeredmény nem ÉTEL lesz, hanem ölőszerszám.
És nem ítélem el azt, aki fehér sajtos pogácsát eszik (bár nem volt róla szó, hogy fehér, nem tudom, honnan veszed biztosra), mert a családom is csak ímmel-ámmal fogyasztja az egészséges kajákat. Én viszont örömmel olvasnék még a hozzászólásodhoz hasonlókat, ezért ha van blogod, ahol az efféle gondolataidat osztod meg, vagy ha tudsz valami hasonló oldalt, akkor kérlek jelezd.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!