Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért ennyire magas a testzsír...

Miért ennyire magas a testzsírszázalékom?

Figyelt kérdés

Az elmúlt kb.fél évben sikerült fogynom 15 kg-ot, (21/l, 172 cm-hez 85-ről 70-re fogytam)

Huawei okosmérleggel nézem pl a bmi-t, testzsírszázalékot.

A bmi-m kb 30%-ról lement 23-24 közé, viszont a testzsír százalékom valahogy alig mozdul, most jelenleg 36%, az én mérlegem szerint. Az ideális pedig 20 és 30% közt van. Sosem voltam sportos alkat, viszont az elmúlt bő félévben hetente több alkalommal edzek. Igazából azt furcsállom, hogy bmi alapján már egészséges a súlyom (25 alatt elvileg annak számít) de testzsír alapján meg kb még ugyanennyit kellene fogynom, hogy a felső határt elérjem…

Folyamatos edzés mellett (futás, kondi, bicikli, esetleg itthoni erősítés) mennyi az ideális súly szerintetek? Jelenleg most olyan “diétát” (inkább életformát) alakítottam ki magamnak, amivel nagyon lassan fogyok (kb havi 2, esetleg 3 kiló) de élvezem, és úgy érzem, még tudnék ezzel a módszerrel fogyni minden probléma nélkül. Tervezek is, de nincs a fejemben egy konkrét szám, amit el szeretnék érni. 62 esetleg? Az még mindig soknak számítana?

2024. júl. 8. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:

85KG | 36% = 30,6KG

70KG | 36% = 25,2 KG

Tehát 5Kg zsírtól stabilan megszabadultál.

Kezdetnek tökéletes!

Tartsd az étrendet, esetleg mozogj kicsit többet is.

Lesz ez még jobb is, ne aggódj rajta.

2024. júl. 8. 19:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Hú, valamiért ez eddig nekem nem esett le…köszi a gyors választ, megy a zöld pacsi!
2024. júl. 8. 19:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezek a mérlegek nem megbízhatóak, lehet mérési hiba is.

Nekem nem tűnik reálisnak, hogy sport mellett 15 kiló fogyásból mindössze 5 kiló lenne zsírból. Te hogy látod magad? Formásodtál?

2024. júl. 11. 16:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Fogyás előtt kb. 40%-os volt a testzsírom amúgy. Nekem a derekam “vékony”, a combjaim és a vádlim pedig elég nagyok (tudom, ezen a futás csak ront)

Igazából a felsőtestemmel már majdnem teljesen elégedett vagyok, a karjaimból is fogytam szerintem, alig van hasam is, az eddigihez képest. Deréktól lefele pedig alig látok változást, egy minimális van, régebbi, eddig picit szoros nadrágjaim már újra kényelmesek, de nagy változást ott nem látok

2024. júl. 13. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!