A kislányom 13 éves 158cm és 52kg szerintetek kellene fogynia?
Nem. Még fejlődésben van, nőni fog és csontosodni. Kell a sok tápanyag a szervezetének. Főleg, ha megjön neki, akkor főleg ne diétázzon, mert el fog ájulni.
Inkább arra kell hajtani, hogy sportoljon, fejlődő korban kell megalapozni a mélyizomzatot, hogy később egészséges legyen sokáig, ne legyen reumás stb.
Kezdjük ott, hogy 13 évesen már nagyon nem kislány, hanem tini.
Teljesen rendben van, sőt, vékony is ehhez a magassághoz, - de persze ezt nem csak két szám határozza meg. Nem tudjuk, mennyi izom van rajta, mennyire fejlett, de ez nem is lényeges.
Kérlek, főleg ebben a korban ne cseszegesd a teste miatt! Életre szóló károkat és anorexia, bulémia nevű súlyos betegségeket is előidézhetsz nála, ha állandóan azt vágod hozzá, hogy “nem elég jó”. Hozzáteszem: TÖKÉLETES a testsúlya ehhez a magasságoz.
Ennyi idősen ÖLTEM volna, hogy ennyire vékony legyek, de ez egy örökletes anyagcsere rendellenesség miatt csak később adatott meg nekem. De ekkor 20 kilót dobtam le egy év alatt, pedig többet ettem mennyiségre, mint valaha. Amíg nem jöttünk rá a betegségre, éheztettem magam. Úgy lett belőlem anorexiás, hogy a mérleg egyre többet és többet mutatott, mert egy beteg anyagcsere teljesen másképp birkózik meg azzal, ha éheztetik. Atipikus anorexiának hívják egyébként. De mindeközben folyamatosan kaptam a verbális és fizikai bántalmazásokat, a gúnyneveket.
Szóval: ebben a korban a lányok folyamatosan érnek, változnak. Sok testi tünet csupán átmeneti állapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!