Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kórházba tartózkodásom alatt...

Kórházba tartózkodásom alatt ( 2,5 hónap) feljött rám 8 kg. Hogy tudnék gyorsan megszabadulni tőle?

Figyelt kérdés

2023. aug. 15. 19:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Súlyos depresszióval kezeltek. Szerencsére ez csak háj 😄

Köszönöm a jó tanácsokat!

2023. aug. 16. 10:10
 12/18 anonim ***** válasza:
21%
Nyolc kiló hájjal még semmi gond nincs szerintem.
2023. aug. 16. 10:47
 13/18 anonim ***** válasza:
85%
Mivel azt írtad nem vittek be kaját én azért utána néznék mitől lehet. Akkor ennek oka van. Én utána járnék.
2023. aug. 16. 11:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Vagy esetleg a gyógyszerektől
2023. aug. 16. 11:56
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szteroidos gyógyszert kapsz? Én hallottam olyasmit, hogy az okozhat hízást.
2023. aug. 16. 17:02
 16/18 anonim válasza:
65%

Miért pontozták le az első válaszolót?

Konkrétan leírta a megoldást...

2023. aug. 17. 02:24
 17/18 anonim ***** válasza:

A depresszió kezelése sokszor jár hízással (mert maga a depresszió gyakran okozza, hogy enni sincs kedved, koplalsz, leépülnek az izmaid, onnan meg könnyű hízni).

Szóval nem feltétlenül maga a kórházi koszt okozta a hízást.

Ha sikerült rendbe jönnöd, akkor most ki tudsz építeni egy új, egészséges életmódot. Beleértve az egészséges táplálkozást és a mozgást is. Ez segít a depresszió kiújulása ellen is valamennyit.

Ha nagyon nem vagy képben, érdemes dietetikushoz fordulnod. De amúgy pl. az okostányér elvét követve, szükség esetén kalóriát számolva lefogyhatsz.

Sportból az a lényeg, hogy szívesen csináld, így váljon szokássá. De pl. intenzív biciklizéssel vagy görkorizással nagyon jól lehet kalóriát égetni. A menetszél hűt, így a szervezeted hajlandó több kalóriát égetni percenként, mert nem melegszik túl.

2023. aug. 18. 15:47
 18/18 Sághegyi Péter válasza:
45%
Itt is látom a reagálásokból, hogy a legtöbben (csakúgy mint a legtöbb orvos is) egyszerű matematikai képletként képzelik el a túlsúly okát. Persze ez a legtöbb esetben nem így van. Az ilyen orvosoknak szoktam mondani - ha ez ilyen egyszerű lenne akkor nem lenne szükség orvosokra csak matematikusokra!
2023. aug. 20. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!