A striák jelezhetik a túlsúlyt? Fogynom kéne?(több lent.)
Sziasztok!
Az utóbbi időben a combom belső felén kezdtek megjelenni striák(aki nem tudná az az amikor a bőr megnyúlnik és ilyen repedésszerű dolgok lesznek ott) ez még nem zavart annyira mert úgyse látja senki meg hát dagadt se vagyok, de mostanában meg a csípőm alatt a combom külső oldalán van egy két nagyon pici, illetve ha jól látom akkor a fenekem oldalán is kezdenek megjelenni.
Nem akarom hogy tovább romoljon a helyzet, szóval a kérdésem az lenne hogy ez azt jelenti hogy fogynom kéne? Vagy mástól is megjelenhetnek?
167cm és 58,3kg vagyok, külsőre nem mondanám magamat ducinak/kövérnek, normális alkatom van, ha van is rajtam felesleg akkor az a combomon, fenekemen lenne.
FONTOS. Nem múltam el 18, még fejlődésben vagyok, ezt nem azért írom hogy ne javasoljatok fogyást hanem hogy tudjátok!
Javaslatokat várom, köszönöm előre is!
Nem csak azt jelezheti.
Milyen irànyúak a csíkok?
Függőlegesek, vagy vízszintesek?
A bőrödet rendszeresen hidratàlod?
A combom belső felén vízszintesek, kívül függőlegesek, a fenekemen pedig ilyen ferdék szóval fele fele.
Hidratálás alatt mit kell érteni?
Kamaszkorában szerintem sok embernek lesz striája függetlenül attól, hány kiló, mert változik a teste. Én sosem voltam kövér, sőt, volt, hogy a magasságomhoz képest nagyon sovány voltam kamaszként (168 centivel 48kg voltam!) és akkor is jöttek ki rajtam striák, főleg a csípőm alatt a combomon.
Idővel lett a térdhajlatomban is meg a mellemen, mind 20 éves korom előtt, pedig husis se voltam sose.
A férjemnek is van a combján, pedig ő meg aztán világéletében sovány volt.
Striák a gyors nyúlástól vannak, amit nem tud követni rendesen a hámszövet, ezért lesznek rajta szakadások. Nőknél a csípőtájékon gyakorlatilag mindenkinek van, mert a hormonok elég gyorsan kiszélesítik. Melleken is gyakori, ugyanúgy a hormonhatások miatt. Emellett a serdülőkori nyúlás is előhozza, a fiúkon is van emiatt egy-kettő.
Lényeg a lényeg, azért vannak csíkjaid, mert a bőröd nem bírta a serdülésed gyors változásait.
167cm és 58,3kg
Semmi baj a súlyoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!