Én miért nem látom, hogy fogytam?
162 cm vagyok, tulajdonképpen középiskola óta mindig duci voltam, úgy 5 éve a súlyom 75-80 kg között mozog. Volt néhány nagyon rossz élményem az utóbbi időben emiatt (esküvőre készülünk és az egész családom most ezen pörög, folyton beszólnak, pl családi ebéden, hogy minél eszek, így nem fogok beleférni a ruhámba, meg májusban megtudtam, hogy az anyám a nővérem és a sógornőm maguk között fogadtak pénzben, hogy hány XL lesz majd a ruhám). Szóval elhatároztam, hogy leadom magamról a felesleget, és bebizonyítom azoknak, akik bántanak, hogy képes vagyok rá. A férjemmel együtt kezdtünk egészségesebb életmódba, eljárunk edzeni együtt, rajta már nagyon durván látszik a változás, de én... Június óta 78 kg-ról 68-ra mentem le, cm-ben is sok változást mutat a mérőszalag (csípő 110-ről 99 cm, derék 76-ról 71 cm, combok 65-ről 60cm).
Mindenki mondja, hogy lefogytam, a férjem is megjegyezte, hogy már látszik és büszke rám, hogy eddig eljutottam, tegnap meg egy baráti összejövetelen voltunk és mindenki megjegyezte, hogy nagyon le vagyok fogyva, de én nem látok változást. A mérleg és a mérőszalag hiába mutat eredményt, hiába érzem, hogy már kisebb ruhákra lenne szükségem, mert a mostaniak kezdenek picit nagyok lenni, a tükörbe nézve mégsem látok változást akármennyi ideig keresem.
Ha mindenki más látja a változást, akkor én miért nem? Annyira elkeserítő. Néha az az érzésem, hogy mindenki csak előzékeny és azért mondják, hogy lefogytam, hogy ne sértsenek meg, vagy ne vegyék el a kedvemet. A férjem azt mondta erre, hogy csak idő kell, hogy én is hozzá tudják szokni a változáshoz, de nem tudom, úgy érzem képtelen vagyok elérni a célomat és mégis azok fognak győzni, akik folyton bántottak emiatt eddig is.
Mert te minden nap látod magadat és mivel fokozatos a változás, így számodra ez nem feltűnő. Külső szemmel azért más, férjed azért veszi észre jobban, mint te. Hasonlítsd össze magad régebbi képekkel, az lehet segítene.
Biztos, hogy nem csak kedvességből mondják az emberek, tényleg sokat fogytál és egyértelmű bizonyítékai vannak, inkább ennek higyj. Tényleg büszke lehetnél magadra.
Az ember hozzászokik a saját tükörképéhez, amit minden nap lát, ezért nehezebb észrevenni magunkon, ha csak tükörbe nézünk.
Én extrém elhízott voltam...,a súlyfeleslegemnek több mint a felét lefogytam már ami -60kg volt akkor, és még akkor is inkább csak előtte- utána fotókon láttam igazán azt, hogy sokkal kisebb vagyok. Az első megjegyzéseket is ebben az időszakban kaptam olyanoktól akikkel ritkábban találkoztam, hogy milyen sokat fogytam. Megdöbbentő volt látni, mennyit változtam, pedig az elején már 15 kiló mínuszt is megéreztem magamon, mert kevésbé fájt a derekam, térdem. De a látvány az más.
Most már csak súlyt tartok, -106 kg után voltak akik simán elmentek mellettem az utcán, mert nem ismernek fel vagy bemutatkozott az illető a családi összeröffenésen mert azt hitte hogy a férjem titokban elvált és új csaja van.😂
A férjem pl sose tett semmilyen utalást erre, és örülök is neki. Valahogy sosem tudtam hogy reagáljak ezekre a megjegyzésekre. Persze nyilván fogytam, egyértelmű,mivel dolgoztam érte, de miért kell ezt közölni? Nekem az ilyesmi mindig furcsa volt, nem tudtam mi szükség van rá.
Csinálj fotókat, és hasonlítsd össze. Ha nincs sok felesleged, már 10kg mínusz is lehet látványos. Úgy látni fogod a változást.
1 hónap alatt 10 kiló???
Hát azt azért neked is látni kéne, hiszen a ruháid nagyok rád, nem?
Én is igy vagyok. Pl szeptemberben kezdtem el dolgozni, napi 12 km-eket járkáltam. Mondták, hogy fogytam, de a mérleg ugyanannyit mutatott. Aztán pár hét után álltam rá a újra és csak néztem.. szépen mentek is le a kilók, olyan jó érzés volt. 3 hónap alatt ment le 8 kiló.
Viszont vigyázni is kell, mert ami hamar lemegy, olyan gyorsan vissza is tud menni!
Köszönöm a válaszokat.
4-es
Kb kilenc hét alatt ment le ( június 1-jén mértem az induló súlyt, tegnap pedig a mostanit). A ruháimon kezdem már érezni.
5-ös
Én úgy tudom, hogy ha tartható életmód váltást csinál az ember és nem szakaszos megvonásokra épült diétát, akkor nem igazán fog visszajönni. Előbbi egy életen át tartható, ez a lényege. Utóbbi viszont egyszer véget ér és ha az ember visszatér az előtte lévő rossz szokásaihoz, akkor a kilók is újra megjelennek.
#6 így igaz
Én se láttam magamon, csak kb 15 kilo utan. Nekem a kepek segitettek. Csinaltam bikiniben, nem behuzott hassal hanem ugy ahogy vagyok, magamnak kepeket. Havonta csinaltam ujat es egymas melle tettem. En a tukorben csak annyit lattam h meg mindig kover vagyok, de a kepek megmutatták a dolgot. Te minden nap latod magad folyamatosan, masok meg pl ha ket hetig nem latnak es utana megint, sokkal feltunobb nekik a valtozas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!