Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet a probléma?

Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Elhatároztam magam már az életem során többször.

1. Irtó kevés kalóriát eszem

2. Hajtom magam az edzéseken már napi 3 intenzív mozgással

Eredmény =

A mérleg szerint gyarapszik keményen a súly tömeg es nem csökken a testzsír % sem. Izom sem növekszik.

Mindig ezt tapasztalom hogy ha hónapokig dietasan eszem és többet mozgok mint előtte akkor mindig csak gyarapszik a súly. Lehetetlen ez nem ?

2023. júl. 22. 08:10
 1/6 anonim ***** válasza:

"Irtó kevés kalóriát eszem"

Ez a probléma forrása.

Minimum 1200-1500 kalóriát kell enni megfelelő összetételből.

2023. júl. 22. 08:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem számolom a kalóriákat csak úgy kb. Fehérjedús az étkezésem. Engem az zavar hogy azt hangoztatja mindenki hogy kevesebb kalóriát viszel be mint amit elhasználsz akkor fogyni fogsz. De ez esetekben nem igaz! Ha 6 hónapig kalóriadeficitben tartom kb magam, nekem az majdnem 10 kg súlygyarapodás lessz a jutalmam. Pl vagyok 120 kg, mindent megteszek és eredmény hogy 130 kg leszek. Ha semmit nem teszek komolyan, nem edzek , össze vissza eszek gyors kajákat meki , pizza (volt sajnos ilyen elkeseredett korszakom) akkor meg marad a 120 kg és se fel se le nem változik semmi. Érthetetlen … valami egészségügyi gond alhat a jelenség mögött?
2023. júl. 22. 08:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ha nem számolod a kalóriákat, akkor nincs pontos adatod. Kezdd el rendesen számolni.

De 120 kilóval már érdemes elmenni kivizsgáltatni magad. Első körben a háziorvoshoz menj, ugye ő küld mindenhová. Plusz előnyös még, ha szépen ráállít a mérlegre, és felírja magának, hogy tényleg 120 kiló vagy. Ez azért jó, mert ha majd lefogysz normális méretűre, valószínűleg kell egy hasplasztika, mert lógni fog a bőröd. Ha meg orvos dokumentálta, hogy sokat fogytál, akkor a hasplasztika tb-re megy.

Ha egészségügyi gond van, akkor annak menj utána, ha meg nincs, akkor is kérdezd meg a háziorvost, hogy valami dietetikussal össze tudna-e hozni.

120 kilóról ugye sokkal reálisabb fogyni, mint 65-ről, ha neked nem sikerül, akkor ott vagy tényleg valami hátráltató tényező van, vagy valamit nagyon rosszul csinálsz. Szóval tényleg keress segítséget, professzionálisat.

2023. júl. 22. 09:09
 4/6 anonim ***** válasza:

"Nem számolom a kalóriákat csak úgy kb"

Akkor nyilván ez a probléma.

"hangoztatja mindenki hogy kevesebb kalóriát viszel be mint amit elhasználsz akkor fogyni fogsz. De ez esetekben nem igaz"

Tehát nem számolod a kalóriákat, de rögtön megtagadod a tudományt, a dietetikai szakma alapvetéseit és a biológiát. Honnan tudod, hogy tényleges, elégséges, tartós kalóriadeficitben vagy-e konzisztensen, ha nem számolod a kalóriákat?

2023. júl. 22. 09:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Az a problema hogy irto keves kaloriat eszel. A tested koplal, ehezik, hiaba nem erzed. Utana jonnek a falasdohamok, megint tobbet eszel es ugysnitt vagy

A meg rosszabb ha azt hiszed hogy keveset eszel de igazabo sokat.

Allitsd be konzisztensen minden nap ugyanannyira, merd le es egyel annyit

2023. júl. 22. 13:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem számolod a kalóriákat, honnan tudod, hogy deficitben vagy? A legtöbb kaja sokkal több kalóriát tartalmaz mint amire becsüljük. Pl egy kis pizzá háromszögre én azt hittem kb 170 kcal erre 310. Egy tojás a sárgájával együtt 60, egy fehérjeszelet 160-300. Még a kalóriákat számolva is bőven túl lehet lőni a napi keretet. Amíg nem követed pontosan mit eszel, addig a krédésre sem lehet válaszolni, hsizen kb 90% az esélye hogy kalória pluszban vagy. Vagy pedig nézess inzulinrezisztencia és pajzsmirigy eredményeket.
2023. júl. 23. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!