Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Örülnék ha hozzáértő válaszoln...

Hosszúhajú kérdése:

Örülnék ha hozzáértő válaszolna, nem komolytalan kérdés, nem értem miért nem híztam?

Figyelt kérdés
kísérleti nyúlnak használtam a saját testemet. de előbb: nem akarok hízni, 10 kilót akarok leadni, ez azonban teljesen lényegtelen a kísérlet szempontjából. heteken át zabáltam fagylaltot, abnormális mennyiségben, napi 1-2 kilót, ( akciós fagyikat gyűjtöttem be dobozosat ) ezzel minimum napi 1500 kalória többletet csináltam. hetek teltek el, kihagytam 4-5 napot egyszer, és azt figyeltem meg, hogy 20 dekát híztam. :O direkt mértem magam. próbálok rájönni hogy jön ki a matek, mert semmit sem tornáztam, de bőőőőveen nem voltam deficitben sőt, legalább 5 kilót híznom kellett volna. az orvosom már elküldött vérvételre, erre azonban még heteket várnom kell, de addig sem hagy nyugodni, mi ez a jelenség. egyébként fogyni szeretnék 10 kilót, csak az érdekesség kedvéért beleálltam ebbe a kísérletbe, mert a fogyás rettentő lassan ment, 1 kilóért és meg kell szenvedni, hát kíváncsi lettem felfele vajon ugyanilyen nehezen működik e? és igen. de csak fagyival! , tehát folyadékkal. rendes szilárd ételtől ugyanúgy híztam - azt a kísérletet le is állítottam 3 nap után, mert a mérleg már felment 1 kilót - azt tudni kell, hogy szedek olyan gyógyszert ami a hormonháztartásra hat, de még így sem vágom hogy lehet hetekig tartó 1000 1500 kalória plusszal 20 dekát hízni. a kérdés nem kamu, annyira valós, hogy mondom, vérvétel előtt állok hogy kiderítsük van e valami a háttérben hozzáértők! azon agyalok, hogy a fagylalt folyadék tulajdonképpen, és a folyadékban bevitt kalória másként hat esetleg? volt már hasonló kérdésem a neten de nem találtunk választ mert azt írták nem, ugyanúgy hat. de akkor meg nem értem. ha ugyanúgy hat, miért ilyen elhanyagolhatóan keveset híztam folyadék plusz kalóriától, mikor szilárd étel kalóriával könnyen feljöttek a kilók.

2023. jún. 15. 14:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

10. örülök hogy hosszú lett ( akár még hosszabb is lehetne ) mert érdekel! utána kéne néznem!

minden esetre ezen kísérlet után jöhet a következő, ki fogom próbálni hogy csak folyadékon éljek ( egy darabig ) még az is lehet hogy könnyebben fogynék .

2023. jún. 15. 21:42
 12/18 A kérdező kommentje:
3! inzulinszint! - na az viszont jó ötlet!
2023. jún. 15. 21:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigy túlműködés, míg ebben voltam kb bármit ehettem. Eltűnt a göb a nyakamról azóta kevesebb étel mellett felszaladt 10+ kiló...
2023. jún. 15. 22:35
 14/18 A kérdező kommentje:
13. ez nagyon érdekes! 2 hét múlva nézik a vérem - ezt az értéket is. de te bármit ehettél és nem híztál? mert én bármit nem, csak folyadék halmazállapotút.
2023. jún. 15. 22:59
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

Kevesebb szilárd étel, kevesebb salak. Így elég jól el tudni bújni pár kiló hízás. Aztán ha elkezdesz szilárdat enni, lesz salak a beleidben, és olyan, mintha hirtelen a normális ételtől híztál volna. Pedig valójában már korábban.

A setpoint már jó ideje megtört, mint elmélet. Legalábbis ahogy a legtöbben ismerik. Genetikailag a zsír sejtjeid, izom sejtjeid száma, illetve az éhséget okozó hormon szintje van szabályozva. Mind a zsír, mind az izomsejtek méretre nőnek, nem mennyiségre. Ez a tanult szokásaidon kívül beleszól még az életedbe, mennyit eszel, mennyi ételtől leszel tele, mennyire tudsz izmosodni... Stb. De végeredményben a súlyod a tetteid következménye. Senkinek nem lesz 100+ kiló felett a setpointja. Sőt, nincs egy konkrét érték, inkább egy tól-ig skála, ami szinte mindenkinél a BMI egészséges szakaszában lesz. Van, akinek a felső részében, van, akinek az alsóban.

Btw: az éhség hormon termelését lehet befolyásolni bizonyos keretek között a megfelelő étkezéssel. És ez egy újabb oka annak, ami miatt falra mászom a "mindegy, csak deficitben legyél" "nincs jó és rossz étel" jellegű baromságoktól.

2023. jún. 16. 05:40
 16/18 NTBS ***** válasza:
Ilyen alkat vagy.
2023. jún. 16. 07:30
 17/18 A kérdező kommentje:
15. ez kész tudomány! mindig azt hiszem megértek valamit, aztán jön valami új info és megint hülyének érzem magam...
2023. jún. 16. 16:38
 18/18 anonim ***** válasza:
#17 sose szégyen, ha valamit nem tudsz. Az a szégyen, ha már nem vagy hajlandó tanulni. Egyébként igen, tudomány, ezzel foglalkozik a dietetika, sok más tudományággal karöltve.
2023. jún. 16. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!