Általában a férfiaknak vagy a nőknek könnyebb tartani
az egészséges testsúlyt?
Figyelt kérdés
Teljesen átlagos formára gondolok, se nem elhízott, sem sovány, sem kifejezetten szálkás. Például 175cm férfi esetében 70kg, nők pedig kb 165/60.
Tehát kinek könnyebb ezt a formát tartani, ha közben egyik nem sem fordít figyelmet arra? Vagyis egyik sem sportol különösebben és az étkezésére sem igazán figyel.
Szerintem nincs ilyenben különbség férfi és női test között. Egy nagy különbség van, hogy a férfi test jobban bírja a teherbírást, kitartóbb a fizikai megterheléseknél. Ez miatt olyan életmódot folytatnak egyesek ahol több a fizikai munka. Ha ez egészséges életmóddal együtt jár ( , (ami irónikusan általában nem így történik) ezeknek a férfiaknak könnyebb megtartani az egészséges testsúlyt
2023. jún. 13. 10:05
3/10 anonim válasza:
#2 vagyok. Utólag olvasva belemagyarázásnak tűnik ez is. Nem biztos, hogy a fizikai munka ennyit számítana
2023. jún. 13. 10:07
4/10 anonim válasza:
Én üldögélek, fekszek, eszek és semmi bajom nincs, meg nem is lesz, bár lenne ...
2023. jún. 13. 10:31
5/10 anonim válasza:
Szerintem is a férfiaknak könnyebb a hormonjaik, illetve a felépítésük miatt (pl arányaiban magasabb izommennyiség).
Ettől függetlenül senki számára nem lehetetlen.
2023. jún. 13. 10:38
6/10 Metionin válasza:
Szerintem a hormonális különbségek miatt a férfiaknak. A nők nemi hormonrendszere bonyolultabb és ennélfogva könnyebben el is csesződik, ami okozhat hízást. Plusz a nőkön könnyebben gyűlik fel a zsír szintén hormonális okokból, egészségesen is magasabb a testzsírszázalékuk, mint a férfiaknak. A terhességről-szülésről nem is beszélek, amúgy sem érint minden nőt de maga a szülésre való képesség számos hátrányt jelent ebből a szempontból.
2023. jún. 13. 10:39
7/10 anonim válasza:
Szerintem meg akaraterő kérdése.
Nyilván egy hormonproblémás embernek sokkal nehezebb tartani y súlyát, de, ha elég elhatározott, akkor egyáltalán nem lehetetlen.
Egyébként pedig, 175cm és 70kg is lehet szálkás, ez nem ettől függ.
2023. jún. 13. 15:11
8/10 anonim válasza:
70 kg az nem átlagos súly, hanem egy cérnagiliszta.
A férjem 170 cm és 75 kg. Rohadt vékony. Akkor egy 70 kg az mi?
2023. jún. 13. 16:01
9/10 A kérdező kommentje:
Kedves nyolcadik, minden rossz szándék nélkül, kérlek fogadd el, hogy párod dagadt. Igazából a 175/70 is picikét már túlsúly.
Annyira kórosan elhízott a világ, hogy már azt tartjuk normálisnak, ha valakin van egy kicsi felesleg, de az emberi test másképp vélekedik.
Mondom ezt úgy, hogy én is túlsúlyos vagyok.
2023. jún. 13. 16:14
10/10 anonim válasza:
9: te is testképzavaros vagy. Hogy lenne már egy 75 kilós férfi dagadt??? 70 túlsúlyos? Baromság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!