Hogy léptetek túl a stagnáláson?
"Nem számolom a kalóriákat egyáltalán. Fogalmam sincs mennyi a kalória bevitelem"
Innentől kezdve sajnos sok mindent nem lehet írni. Az eddigi kilókat is azért adtad le, mert szerencsédre kalóriadeficitben voltál. Ha nem számolod a kalóriákat, akkor továbbra is a szerencsére van bízva a fogyásod. A legegyszerűbb és legértelmesebb az lenne, ha letöltenél egy kalóriaszámláló alkalmazást, aztán hajrá! Bár 165 centivel a 66 kiló tökéletes BMI, úgyhogy drasztikus kalóriadeficit helyett én valamilyen erősítő edzést, sporttevékenységet ajánlanék, ami izmosít, formásít, ezáltal megelégednél az esztétikáddal.
Nem véletlen, hogy a testépítő versenyzők is egy felkészülési időszakban van, hogy 1600 kalóriát esznek a vége felé. Minél inkább az egészséges tartomány alatt szeretnél lenni, annál nehezebb a fogyás.
Ugyanígy vagyok én is. 170cm, 70kg, még 5kg lenne hátra és már naponta van, hogy 30.000 lépésem van, e mellé heti 5 súlyzós edzés és az elmúlt 1 hónapban 1.5kg ment le, ami ilyen magas aktivitással kevés. Persze, simán benne van, hogy elszámolom a kalóriát, de az tény, hogy az utolsó kilókat a legnehezebb leadni. Én már nem fogynék a helyedben, hanem szépen lassan visszatérnék szintentartó kalóriabevitelre (fokozatosan emelve, reverse diet angolul).
Én is erősen gondolkozom, hogy elég volt már ennyi.
Magyarul folyamatosan túleszed magad, és nem érted, miért nem megy le a súlyod.
Kalóriadefeicit nélkül nincs érdemi fogyás :d
Az elkerülte a figyelmem, hogy nem számolod a kalóriát.. :D
Hogy akarsz így lefogyni? Az elején, amikor nagy a túlsúly, akkor még rendben van, hogy fogysz kalóriaszámlálás nélkül is, mert ilyenkor a legkisebb változtatás is eredményhez vezethet.
De, ilyen relatív kevés felesleggel már nem ilyen egyszerű a dolog. A fogyáshoz kalóriadeficit kell, a kalóriadeficitről pedig úgy tudsz a legjobban megbizonyosodni, hogyha kalóriát számolsz.
Így ne várj csodát, az eddigi fogyásod is a szerencsén múlt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!