Szülés és szoptatás alatt kinek mikor és hogy sikerült fogynia?
Nem az a típus vagyok, aki a szoptatás alatt kevesebbre fogyott, mint terhesség előtt...
Szeretném visszanyerni a súlyomat, viszont még szoptatok, nem akarom, hogy csökkenjen a mennyiség. Kinek mennyi idő után sikerült fogynia és milyen módszerrel?
Amíg szoptatsz, nem diétázol, mert a kalóriadeficittel
1. fixen csökken a tejed
2. a gyerek elveszi magának, ami kell (a tej összetételére értem, az nem változik majd), te meg teljesen kikészíted magad
Miután nem szoptatsz el lehet kezdeni heti 1-2x sportolni - amikor időd van, odaadod apukának a gyereket és elmész pl úszni vagy futni.
Ha nagy a súlyfelesleg, akkor sétával kezd, hogy ne terheld az ízületeket.
Lehet a szoptatás alatt is sportolni. Én heti 4szer elmegyek délután/este amikor a férjem már hazaért vagy hétvégén. Többnyire súlyzós edzést csinálok (előtte is ezt csináltam) és kb 20 perc lightos kardiot.
Viszont amíg szoptatok nem követek semmilyen étrendet, csak egészségesen eszem. Sok hús, hal, zöldségek ilyesmi.
Szülés után folyamatosan éhes voltam, nem főztem csak rendeltünk és feljött még 3 kiló és nem is edzettem. 4 hónapos korában kezdtem el újra edzeni és odafigyelni, hogy normalis dolgokat egyek. Addig folyamatosan híztam. Most 11 hónapos, vékonyabb vagyok mint a terhesség előtt, nem lett kevesebb a tejem.
Egyébként lehet kalóriákat is számolni, csak kalkuláld bele, hogy a szoptatás 300-500 kalóriával megdobja a szükségleted és csak kis deficittel szabad fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!