Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik a valós adat?

Melyik a valós adat?

Figyelt kérdés
Most vettem egy digitális mérleget ha szőnyegen mérem magam 15 kg-val kevesebbet mutat mint ha a padlóra rakom. Melyik lehet a valós érték? A ruha méreteimből adódóan nekem a padlón mért irreálisan soknak tűnik. De mindenhol azt olvasom hogy szőnyegen nem szabad mérni.

2022. júl. 18. 17:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
94kg-al nem lehet M-es a méreted, én 60kg-al hordok ekkorát.
2022. júl. 18. 19:30
 12/16 A kérdező kommentje:
Ha a szőnyegen mérem magam akkor 77 kg-ot mutat, ezért éreztem azt reálisabbnak az én magasságommal, 177 cm vagyok.
2022. júl. 18. 19:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Felejtsük már el a mérleget.. Semmit nem jelent. Persze, jó visszaigazolás néha, de értelmetlen az egész.

A mérleg nem fogja mutatni, hogy miből fogytál. Ha izomból fogysz azt is ugyanúgy mutatja, mintha zsírból fogynál, és nem hiszem, hogy mondanom kell, hogy melyik a cél fogyáskor..

Csökken a ruhaméreted és ez a lényeg. Lehet, hogy izmosodsz közben, és ezért nem olyan sok a mérlegen a változás.

2022. júl. 18. 20:36
 14/16 NTBS ***** válasza:
Padlón mért.
2022. júl. 18. 22:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Nemed? Korod? Izomzatod? Derékbőséged? Csak jobban megtippelhetnénk, mi az igaz... Pláne egy fényképen csak meg lehetne mondani ekkora különbséget. Hogyhogy ennyire nem tudod, soha a büdös életben nem mérted magad? Azért egy átlagember mérleg nélkül is be tudja lőni +/- 5 kiló pontossággal magát. Feltéve ha állt már mérlegen a korábbi éveiben, hogy valamihez viszonyítson.

Tény, hogy a szőnyegen mért nem jó eredmény, de az is köztudott, hogy sok a megbízhatatlan, gagyi mérleg. Aminek máshol se lesz jó az eredménye. Elég ha csak lejt 1 mm-t a padló, vagy két centivel szélebbre állsz, vagy többször lépsz fel egymás után, vagy merül az elem: és máris össze-vissza tíz kilókat elmér.

A ruhaméretekkel meg ne vicceljetek már, mert az attól függ ki mennyire szereti, hogy testhezálló legyen. Aki nem úgy öltözködik mint a 90-es évek hiphopja, az simán felvesz 90-95 kilóra M-es ruhákat. Legfeljebb izompóló hatása lesz, és nem a térdéig lobog a szélben.

2022. júl. 19. 13:38
 16/16 anonim ***** válasza:
A ruhaméretből nem lehet következtetéseket levonni, mivel az nem szabványos, mindenki azt ír rá, amit akar. Mivel egyre nagyobb arányú az elhízás, a gyártok egyre nagyobb méretű ruhákra írják rá a kisebb számot, hogy a vevő jól érezze magát. Ami a kétezres években L-es volt, az most már S-esként fut. Nekem van olyan XL-es pulcsim, ami kb. egy számmal kisebb, mint az XS-es méretű.
2022. júl. 19. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!