Miért fogyókúrázik sok olyan nő, akinek erre nem lenne szüksége?
A kérdésben nem egyértelmü, hogy mit ért a kerdezö az alatt, hogy nem lenne rá szükség - ugyanis ez igencsak relatív.
Rengetegen gondolják, hogy egy 165 cm-es nö 70-80 van normál súlyban, akkor jó, ha "husis", azaz zsirhurkák vannak rajta, mert "szeretik, ha van mit fogni"!
A nök jó része szerint meg ez már a kövér kategória - amiben tökéletesen igazuk is van -, de emellett az ilyen súly már kifejezetten egészségtelen is, rengeteg káros hatása van.
Azt mindenki saját maga tudja eldönteni, hogy kell-e még fogynia vagy sem, nem pedig egy kivülálló. (Az anorexia más téma, de annak is megvannak a konkrét paraméterei meg tünetei)
Ahhoz képest, hogy itt mindenki fújjol a médiára, ahhoz képest egyikőtök se tájékozott ezek szerint. Rengeteg plus size modell van már, rengeteg ruhareklámot készítenek nem csontkollekció vékonyságú modellekkel, hanem normális, esetleg husisabb alkatú nőkkel, már a Barbie-babákat is sokféle modellben gyártják, vannak már teljesen reális arányokkal rendelkező babák is..stb.
Azonban az elhízás világbetegség és egyre jobban! Vannak természetesen a pszichés betegek, testképzavarosak, de ők teljesen más kategóriát képviselik, hisz azokat se lehet idesorolni, akik betegség miatt híztak meg, arról ők nem tehetnek. Őket orvosilag kell kezelni.
Itt a nyár, gondolom mindenki volt már strandon. Hogy néz ki a legtöbb ember? Hát nem sok nádszálvékony nőt lehet találni, az már biztos.
Szóval itt inkább az a kérdés: Miért eszik a legtöbb ember ilyen sokat mértéktelenül, hogy meghízzon, hogy utána fogyókúráznia kelljen, mivel a túlsúly az egészségét veszélyezteti? Nem kell ész nélkül zabálni és akkor nem lesz szükség fogyókúrázásra sem. De a mértéket sajnos a legtöbb ember nem ismeri.
Feleségemnek nem tudtam elmagyarázni hogy nem kövér.
Keményen edz meg szálkás lett ledobott 5-6KG -ot BMI szerint a normál alja lett.
Megharagudott rám hogy azt mondtam hogy kerek fenékkel szebb volt mint lapossal. 180cm 68kg volt. Most meg alig 62kg, olyan mint egy csontkollekció. Hogy nekem akart tetszeni. 25 éve ismerem, mindig 68 kiló körül volt. Tipikusan mindent ehet sose hízik.
Nem bírom neki elmagyarázni hogy ne miattam hanem MAGA miatt csinálja ha akarja, mert nekem nőies forma tetszik nem a deszka.
Nem szebb lett hanem férfiasabb. Nem gondoltam hogy pár kg ennyit számít, de az a gyanúm hogy többet fogyott csak izmot amit felvett az ugye nem párnáz annyira.
Most már hazudok neki hogy hú de csini lettél. Ő is érzi valami nem oké mert a ruhái amikben szívdöglesztő volt azokban most nem is jár, mert lógnak rajta. Mindegy ruhatárat is cseréltünk. Meg panaszkodik hogy a kollégái csak azt dicsérik hogy vékony lett azt nem hogy csinos. Miközben előtte folyton megdicsérték milyen csini.
Olyan csont kollekció lett hogy néha rossz ránézni szegényre. És mindezt állítólag miattam csinálja. Nem az a baj hogy odafigyel hanem egyértelműen nem tetszik amit látok és keményen nyomja nagyon. 60kg a cél állítólag.
Mert hogy én atom hízós vagyok, és elég dundi voltam de 25 éve miatta lefogytam és többé kevésbé folyamatos szenvedés árán tartom a súlyomat, ő meg soha semmit nem csinált, és vékony maradt mindig. Étteremben én salátázom ő meg amit akar.
Arra gondolok hogy klimaxos... Vagy nem tudom.
Kicsit aggódom hogy hova vezet ez. Nem bírtam rábeszélni hogy menjen el egy dokihoz hogy nem -e klimax és csináljanak vele valamit hátha.
Napokig nem szólt hozzám.
Huh, sajnálom, ez már komoly pszichés eset. Esetleg elmehetnétek együtt egy pszichológushoz, mert ez már a lónak a másik oldala. Pszichésen nincs rendben, esetleg még testképzavara is lehet, sőt megkockáztatom, hogy önutálattal is küzd, ami nagy baj. Itt már csak a pszichológus tudja észhez téríteni.
13: ez döbbenetes, de sajnos nem egyedi eset! :(
Picit husisan sokkal gusztusosabb, csinosabb szerintem is a nő, de itt a gyakon is kifordul a belem, amikor azt olvasom, hogy 45-50 kilós csaj még fogyni akar (HOVA?!) és panaszkodik s nem érti, hogy mé nem fogy, hát szörnyű! Pszichológiai, pszichiátriai eset sajnos!
Én is azt látom, hogy most pont nem a vékony nők vannak a médiában terítéken , a hétköznapi életben meg egyre kevesebb. Szinte minden nőn van, tini lányos is, minimum 5-10 kg felesleg amivel nem foglalkozik, és akkor kap észbe mikor már 30 kg plusz lesz.
A másik, hogy a magyar mentalításban a 160 cm magas, és 70 kg-ra is azt mondják átlagos, vékony. Nem , nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!