A csirkemellből készült pörkölt miért nem számít fogyókurás kajának?
Az előző hozzászólók nagyon helyesen javasolják a hagyományos elkészítést a kocka helyett. Hagymapirítás, pirospaprika, só, bors, paprika, paradicsom, ízlés szerint egyéb fűszerek, és remek étel lesz belőle.
Ha rizst eszel hozzá köretnek, tekintheted fogyókúrásnak. A lényeg a mennyiség (ne túl sokat, de ne is éhezzél), és hogy kiegyensúlyozottan táplálkozzál. A táplálkozásod és az életmódod legyen egymáshoz hangolva, és este sokat már ne egyél.
Még egy tanács: ne a kilókat mérd, hanem a centiket.
"Tele van állományjavítóval, ízfokozóval, műanyaggal"
Az a baj hogy fogalmad nincs mi az állományjavító meg ízfokozó! Te szoktál a beiglibe citromhéjat reszelni? Mert állományjavító és ízfokozó az, bizony! Te nem törekszel arra hogy minél jobb íze legyen az ételednek?
Fogyókúrás kajának számít, ha valóban kevés olajjal készíted el és pl. salátával eszed. Egy kevés rizs is belefér. A kocka pedig nem azért nem jó mert hízlaló, hanem mert tele van tartósítószerrel és ízfokóval, vagyis amúgy nem a legjobb. DE ha amúgy nem eszel állandóan műkajákat ennyi simán belefér.
Az előttem válaszolók gondolom csakis bio kajákat esznek és csakis friss fűszernövényeket használnak ízesítésre ja és persze mindent só nélkül...
12:02: "" ""Tele van állományjavítóval, ízfokozóval, műanyaggal"
Az a baj hogy fogalmad nincs mi az állományjavító meg ízfokozó! Te szoktál a beiglibe citromhéjat reszelni? Mert állományjavító és ízfokozó az, bizony! Te nem törekszel arra hogy minél jobb íze legyen az ételednek?""
A citromhéj nem izfokozó, hanem izesitö, ami két teljesen más dolog. Ugyanígy az állományjavitó sem olyan, amit egy normális ember belerakna az ételbe, ha maga késziteni. MInek kell mindenbe keményitöt, zselatint, különféle magörleményeket, vegyszereket tenni, az izfokozók meg CSAK vegyszserek, amiknek az a lényege, hogy egy húsleveskockában ha 1 gramm (NEM dekagramm!!) hús, akkor már érezd azt az izt és azt gondold, hogy van benne tényleg valami normális alapanyag is.
Szóval a különféle kockák meg zacskós dolgok csak arra jók, hogy becsapjßak az embereket és közben meg teletöltsék öket szeméttel.
hát, ha minimális olajon pirítod a hagymát, szerintem okés. lehet a húst párolni is [vagyis temérdek olaj helyett víz.] de akkor szerintem hagyd el a lisztes-tejfölös rántást, szóval egyáltalán ne habard be. ;)
a sali meg irtó jól hangzik. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!