Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szavazással! Tapasztalatod...

Szavazással! Tapasztalatod szerint a só étvágygerjesztő? (Mármint a sós ételek - amik hozzáadott sótartalmaznak.)

Figyelt kérdés
A sós kaják után jobban megjön az étvágya az embernek, mint a nem sós ételeket követően?

2022. ápr. 17. 22:30
A kérdező szavazást indított:
Étvágygerjesztőbb a sózott étel, mint a nem sózott.
Nem étvágygerjesztőbb a sós/sózott étel, mint a hozzáadott sót nem tartalmazó.
Nem tudom eldönteni.
Nem vettem észre különbséget.
Kifejtem hozzászólásban.
49 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Nyilván az, ha semmi íze nincs, akkor nem fogod jóízűen megenni, csak legyűröd. Ez viszont az előtte lévő tányér ételre vonatkozik, az étvágyad attól nem lesz nagyobb, hogy egy étel sós.
2022. ápr. 18. 03:36
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Önmagában nem az, de a sótól finomabb lesz az étel, így hajlamos az ember többet enni, mint egy íztelenből.
2022. ápr. 18. 09:37
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk en egy kevesbe sosbol tobbet tudok enni, de kerdes mennyire van megsozva, most a husveti sonkabol nyilvan nem tudok annyit enni, mert az nagyon sos eleve, ha csak annyira lenne sos, hogy van ize, nem natur, akkor tobbet tudnek.

Ha zoldseget csinalok koretnek azt pl nem szoktam annyira megsozni (brokkoli, karfiol ilyesmi), mert jobban szeretem a natur izuket.

2022. ápr. 18. 09:43
 4/6 B2man ***** válasza:
63%
A sós ételek nálam a folyadékfogyasztást serkentik! És ha ez valami alkohol...akkor baj is lehet belőle!
2022. ápr. 18. 10:47
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

Azért szoktàk ezeket az ételeket ennyire sózni, hogy vegyél mellé italt is. (Legalábbis a gyorséttermekben.)

A kérdésre válaszolva nekem egyàltalán nem hozza meg az étvàgyat ha nagyon sós az étel, mert nem szeretem a nagyon sósat, de nyilván aki meg azt szereti annak igen.

2022. ápr. 18. 11:29
 6/6 anonim ***** válasza:
A hozzáadott sós ételek általában magasabb zsír- és szénhidráttartalmúak, emiatt "etetik magukat", nem a só miatt.
2022. ápr. 18. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!