Ez normális? Másnál is van, vagy volt ilyen?
Nekem is van ilyen. Néha több, néha kevesebb motivációm van edzeni. De edzés végére midnig megjön a kedvem. Izmot veszíteni akkor kezdesz ha 12-14 napig abdzolut nem edzel, amirol itt szo nincw.
Nekem az vákt be hogy mikor nincs kedvem edzeni, az esetek felében mégis lemegyek, felében nem.
Illetve nekem heti 3 volt es mikor elértem a célom, tudatosan lecsokkentettem heti 2re. Szerintem az 5 edzés felesleges ha már nem okoz akkor aoromet. Egeszseg es izom fenntartasara heti 3 eleg
Nekem is van ilyen. Nézd, a motiváció egy nagyon hullámzó dolog. Én ezért nem is erre építettem mikor belevágtam az életmódváltásba és fogyásba 3+ éve.
A pillanatnyi teljesítményre figyeltem, hogy a napi célkitűzések meglegyenek. Pl ha kevesebb kedvem volt, gyengébb edzést csináltam, ha nagyobb motivációt éreztem akkor pedig intenzívebben hosszabb ideig. A lényeg hogy mentem mindig. ( Nekem heti 5 nap a cél pl edzésben)
A lényeg az volt, hogy a berögzült szokásaimon változtassak, új , egészsegesebb szokásokat vegyek fel, és ezek váljanak rutinná. A napi célkitűzésekre fókuszálva a sikerélmény is több, ami növeli a motivációt.:) Így több kedved lesz edzeni. És nagyon fontos. Egy - egy kihagyásból az időnként még nincs baj, de egyből ne legyen mindjárt azonnal kettő, három, négy hiba, mert a következő hónapban azon fogod az kapni magad, hogy 25.- e van és még egyszer se voltál edzeni. Az azt követőben meg már nem is mész, és kudarcba fulladt az egész.
Az egészséges életmódváltásban, fogyásban, súlytartásban pont az a baromi nehéz, hogy életed végéig tartani kell magát hozzá az embernek és évtizedes rossz szokásokat kell gyökeresen megváltoztatni, amik sok esetben a szüleinktől látva ragadtak ránk.
Aki a motivációra építi az egészet, azt várja hogy mindig a toppon lesz a lelkesedés meg a tettvágy, és nem az alapvető szokásainak a megváltoztatása a cél, ( rengeteg ismétléssel sok sok éven át napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra) az bizony csalódni fog, mert a legnagyobb eséllyel kudarc lesz az egész. nem lesz hosszú életű a változtatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!