Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez normális? Másnál is van,...

Ez normális? Másnál is van, vagy volt ilyen?

Figyelt kérdés
A történet lényege az, hogy rengeteget fogytam. Ebben több év kemény munkája van, mivel napi szinten edzettem is mellé. 42 éves férfi vagyok. A helyzet jelenleg az, hogy az elért súlyt tartom, a problémám viszont az, hogy mostanság alábbhagyott az edzési kedv. Ezt úgy értem, kihagyok napokat. Míg máskor heti 5 nap volt, most van olyan, hogy csak heti 3. Kicsit attól parázok, ha ez tartós állapot lesz, akkor visszahízhatok, illetve veszítek az izomtömegből, ami azért mára már jelentősen megmutatkozik. Arról szó sincs, hogy többet eszek, mert évek során ráálltam egy bizonyos mennyiségre, ami számomra megfelelő. Oké, akadnak napok, amikor ezeket túllépem, de nem rendszeres.

#súlytartás #Edzéskedv
2022. márc. 18. 08:33
 1/3 anonim ***** válasza:
65%
Nem fogsz hízni, ha nem eszel több kalóriát, mint amennyit elégetsz.
2022. márc. 18. 09:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen. Néha több, néha kevesebb motivációm van edzeni. De edzés végére midnig megjön a kedvem. Izmot veszíteni akkor kezdesz ha 12-14 napig abdzolut nem edzel, amirol itt szo nincw.

Nekem az vákt be hogy mikor nincs kedvem edzeni, az esetek felében mégis lemegyek, felében nem.

Illetve nekem heti 3 volt es mikor elértem a célom, tudatosan lecsokkentettem heti 2re. Szerintem az 5 edzés felesleges ha már nem okoz akkor aoromet. Egeszseg es izom fenntartasara heti 3 eleg

2022. márc. 18. 11:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen. Nézd, a motiváció egy nagyon hullámzó dolog. Én ezért nem is erre építettem mikor belevágtam az életmódváltásba és fogyásba 3+ éve.

A pillanatnyi teljesítményre figyeltem, hogy a napi célkitűzések meglegyenek. Pl ha kevesebb kedvem volt, gyengébb edzést csináltam, ha nagyobb motivációt éreztem akkor pedig intenzívebben hosszabb ideig. A lényeg hogy mentem mindig. ( Nekem heti 5 nap a cél pl edzésben)

A lényeg az volt, hogy a berögzült szokásaimon változtassak, új , egészsegesebb szokásokat vegyek fel, és ezek váljanak rutinná. A napi célkitűzésekre fókuszálva a sikerélmény is több, ami növeli a motivációt.:) Így több kedved lesz edzeni. És nagyon fontos. Egy - egy kihagyásból az időnként még nincs baj, de egyből ne legyen mindjárt azonnal kettő, három, négy hiba, mert a következő hónapban azon fogod az kapni magad, hogy 25.- e van és még egyszer se voltál edzeni. Az azt követőben meg már nem is mész, és kudarcba fulladt az egész.

Az egészséges életmódváltásban, fogyásban, súlytartásban pont az a baromi nehéz, hogy életed végéig tartani kell magát hozzá az embernek és évtizedes rossz szokásokat kell gyökeresen megváltoztatni, amik sok esetben a szüleinktől látva ragadtak ránk.

Aki a motivációra építi az egészet, azt várja hogy mindig a toppon lesz a lelkesedés meg a tettvágy, és nem az alapvető szokásainak a megváltoztatása a cél, ( rengeteg ismétléssel sok sok éven át napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra) az bizony csalódni fog, mert a legnagyobb eséllyel kudarc lesz az egész. nem lesz hosszú életű a változtatás.

2022. márc. 18. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!