Szerintetek így fogyhatok?
Nehéz anyagi helyzetben vagyunk így próbálom kihozni amit tudok. Ennyi sikerült:
Reggelire zabkását eszem 50g-ot vízzel és kevés tejjel főzve, néhány szem mogyoróval és valami gyümölcsel. Ebédet nem főzök külön mert arra nem telik, így abból kb fele annyit eszem mint eddig. Vacsira pedig 1-2 szelet barna kenyeret körözöttel vagy tonhal krémmel.
Jó úton haladok vagy ez nem lesz elég?
160cm, 150kg (igen, tudom) 24N
A reggeli zabkása nagyon jó, én is mindig azt reggelizek már évek óta, ezerféleképpen lehet elkészíteni, még alacsony költségvetéssel is, és ebédig kajára sem gondolok soha, én is ilyen 50-70 gramm zabból készítem többnyire.
Az ebédnél az adag felére való csökkentés szerintem nagyon drasztikus változtatás, nem biztos, hogy sokáig fogod bírni. Mondjuk ha eddig volt az ebéded pl.1600 kalória, aztán hirtelen egyik napról a másikra ez lecsökken 800 kalóriára, a falat fogod utána kaparni az éhségtől és végigcsipegeted a délutánt. Legalábbis velem biztos ez történne. A rizs pl.nem drágább mint a tészta, tovább is kitart és jobban is laktat, a krumpli, idényzöldségek szintén nem drágák, a sárgaborsó akciósan 150 Ft körül szokott lenni, nagyon egészséges és laktató.
A vacsora oké, de ebből az étrendből nagyon hiányoznak a zöldségfélék. Piacon sokkal olcsóbban hozzájuk lehet jutni mint a szupermarketekben, sok helyen a gyors fogyasztásúakat jóval áron alul adják, és többnyire még pár napig simán jók, minimum.
Ami még eszembe jut, bár már elkalandozok itt a kérdés anyagi része felé, de a Tescoban egy csomószor jutok hozzá olyan "extrás" és egészséges dolgokhoz, amiket amúgy nem nagyon vennék meg, mert nem férne bele anyagilag. Sokszor az aznapi vagy másnapi lejáratú termékekre 69-75%-os árkedvezményt ragasztanak. És ezek a dolgok is még bőven jók napokig minimum, illetve fagyasztani is lehet. Szoktam így venni kecskesajtot, light Mozarellát, fetát, humuszt, zsírszegény túrót, tojást, csirke-és pulykahúst (mellfilé, comb, combfilé, máj), zöldségeket, gyümölcsöket, joghurtot, magvakat, növényi tejeket és még sorolhatnám. Tényleg érdemes szétnézni, mert ha okosan vásárol az ember, rengeteget lehet spórolni és egészségesen étkezni, finomakat enni.
Kezdetnek jó, de ez nekem elég mennyiség (155 centis, 62 kilós nőként)
Minden maradjon és iktass be egy plusz étkezésty lehetőleg ebéd és vacsora közé. Lehet valamilyen gabona vagy még egy adag az ebédből, vagy kenyér valamilyen fehérjeforrással (hús, tojás stb)
Most tény, hogy most az, hogy mennyi lehet az ebéded, azt így meg nem lehet mondani, viszont maga a reggeli és a vacsora elég kevés. Mert például a zabkásában lehet akár 300 kalória is, de lehet, hogy csak 200, ez most nagyon attól függ, hogy ki miképp csinálja. Szóval ez így kalóriában elég jó reggelire. Vacsorára pedig az 1-2 szelet kenyér szintén lehet 400 kalória körül, de ez nagyon attól függ, hogy még is mekkora egy szelet. De ugye ehhez eszel még mást is. Viszont összességében ez max. 800-900 kalória a reggelid és a vacsid együtt. Ez így nem is rossz, csak ugye most az ebéd kitudja mennyit takar, viszont csak hogy tudd, ilyen súllyal ha a heti 0.5 kg fogyás a cél, akkor szerintem ehetnél 2100-2200 kalóriát. De ez nyilván a napi aktivitásodtól is függ, lehet, hogy ennél több is rendben lenne.
Szóval na, ugye akkor fogy az ember, ha kalóriadeficitben van. Akkor fogy, ha többet éget, mint amennyit bevisz. Szerintem a legjobb módszer erre a kalóriaszámlálás, vagyis, hogy biztosan összejöjjön a kevesebb evés. Én például 44 kg-t fogytam kalóriaszámlálással. Rém egyszerű a dolog, kalkulátorokkal kiszámolod, hogy mennyit kéne enned ahhoz, hogy fogyj, és próbálod mindig azt betartani. Azon a kalóriakereten belül pedig bármit ehetsz, nyilván érdemes az egészséges életmódra törekedni, viszont amíg a kalóriakeretet nem léped át, fogyni fogsz. Szóval érdemes kalóriát számolgatni, főleg ott az ebédnél, mert maga amúgy a vacsorád és a reggelid nem rossz, viszont most kitudja, hogy mennyit eszel ebédre. Ott könnyen elcsúszhat a dolog. Szóval most konkrét mértékegységek nélkül senki sem tudja megmondani, hogy jó úton haladsz-e a fogyás szempontjából. Lehet igen, lehet nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!