Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az igaz Ha valaki csak fekszik...

Az igaz Ha valaki csak fekszik egész nap és nem csinál semmit akkor is eget kalóriát (2000)?

Figyelt kérdés

2022. jan. 14. 14:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Így szerintem max 1500 körül lesz.
2022. jan. 27. 21:36
 12/14 anonim ***** válasza:
Most azért emelted ki, mert meg kellene írnunk, hogy 1487,568983 kalória vagy miért nem megfelelő, hogy 1500 körül?
2022. jan. 28. 12:32
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az alapjárat inkább 1500 körül mozog, ha csak fekszik az ember egész nap, persze magasságtól, nemtől testsúlytól függ. Ha valaki alacsonyabb, és még hízékony is, az szívás lehet, hacsak nem mozog extrém sokat. Bár arra nem mindenkinek van energiája.

Aztán ha mondjuk heti5x eljársz munkába már mozogsz valamit, ekkor mehet 2000 körülire, és még ha edzel is valamit emellé heti 5x azzal is nyerhetsz pár száz kcalnyi energiát.

Én pl 175 cm vagyok nőként, és extrém elhízásból 67 kilóra fogytam úgy, hogy átalakítottam az étrendemet egészségesebbre és ch szegényre, fehérjében zsírban gazdagon. Ezzel a lèpéssel kb 800-1000 kcallal csökkent az energiabevitel is, pedig abszolut nem a kalóriákat számolgattam. Ülőmunkát végzek, de már kerülőúton megyek oda, így napi 2 órát sétálok heti 5x, az eredeti összesen fél óra helyett, plusz heti 10 órában sportolok is.

Így fogytam le lassan 3 év alatt 175cm- hez 67 kilóra, napi 80-90g szénhidrát mellett, 2400-2500 kcal körüli bevitellel. De nekem személy szerint sokkal könnyebb a szénhidrátot visszafogni, minthogy a kalóriákat szorítsam le, már régóta nem kell naplózni, számolgatni sem. Csak az első pár hétben írogattam. Akkor láttam az energia mennyiségét is, bár azzal nem foglalkoztam mert nekem a dietetikus nem javasolta hogy görcsösen azt számolgassam, hogy kevés legyen a kalória.

2022. jan. 28. 15:02
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a sok segitseget
2022. febr. 5. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!