Étkezés után fél órával szédülés. Mi lehet az oka?
Egészégesen eszem, sosem volt ilyesmi bajom. Régebben előfordult hogy sokat szédültem, de az új, hogy észrevettem, hogy mindig étkezés után kb fél órával (heti kb 3-4szerí9
23L
nem eszem fehér lisztet, csak tlejes kiőrlésű gabonákat, vagy roszból készült pékárut
nem eszem cukrot, csak természetesen előfordulót pl gyümölcsökben
90 gr fehérje, 42 gramm zsír és 130 gramm szénhidrát a keretem, de ezért nem midnig pont ennyi
reggelire és vacsorára általában teljes kiőrlésű lisztből és kovászból magamnak sütött kenyeret eszem valami zsíforrással (humusz, cottage cheese, light sajt) és fehérjeforrással (pl tojás rántotta formájában vagy főtt tojás vagy magas hústartalmú szárnyas vagy sertéssonka), mindemellé minimum egy, de inkább 2 db zöldséget (pl két paradicsom) - ezt 9-10 körül
a másik sós opció házi tk kréker humusszal, spenóttal avgy más salátafélével, valamilyen maggal pl szezámmag
ha édeset eszem akkor darált zabpelyhet steviával, növényi vga yállati tejjel és vagy joghurttal. mellé eszem gyümöclsöt ésvagy pl főtt gesztenyét és vagy belekockázok egy fél magas rosttartalmű fehérjeszeletet vgay egy fél tasak ízesítetlen tejsavó fehérjét- az édes reggeli a ritkább
dél és egy között ebédelek
valamilyen komplex szénhidrátforrást (bulgurt elég sokszor illetve durum tésztát, sült zöldségeket - ezek a leggyakrabbak) szoktam fehérjeforrással (leggyakrabban csirkemell, vagy hártyázott karaj vagy tenger gyümölcsei vagy hal) és néha pl kéksajtot eszem mellé, vagy friss paradicsomslátát, házi kovászolt céklát
du 4-5 körül még nem vgayok éhes de akkor szoktam enni uszonnát, igazából az óra alapján. ez vagy fehérjeszelet vagy gyümölcs mandulavajjal (esetleg cukormnetes mogyorókérmmel), vagy néha csak zöldséget és humuszt vagy cottage cheeset; vgay csak egy joghurtot gyümölccsel és vagy gesztenyével vagy fehérjés mug cake-t (nem tasakos, hanem magamnak keverem hogy tudjam mi van benne)
amikor nincs annyi időm csak bekapok egy almát meg egy karácsonyról maradt cukormentes zabból készült hókiflit vagy egy paleo mogyorókrémes szaloncukort
amúgy leggyakrabban ezután a ksi étkezés után szoktam rosszul lenni, 4 körül vagy a vacsi után fél órával, 8 körül
vacsi ugyanaz mint a reggeli, ritkán édes, leggyakrabban kenyér
visszanéztem az étkezési naplóm és ha nagyon akarok benne szabályszerűséget látni, akkor a cukortartalmú ételek után szkott ez a rosszullét lenni, pl mikor almát ettem joghurttal vagy mikor mondjuk házi sütit (tk, cm)
nem tartok 1200 kcalos étrendet
1350 kcalt eszem és azért, mert a BMR-om 1290, az alap égetésem meg 1550 sés ez közte van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!