Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Életmód váltás esetén érdemes...

Életmód váltás esetén érdemes elhagyni a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Tartós párkapcsolatban élek, azonban életmódváltásba kezdtem és mennek is le szépen a kilók, viszont elgondolkoztam, hogy intenzívebb lenne-e a fogyás, ha nem szedném a fogamzásgátlót.

Ha bármi másra írták volna fel már gondolkozás nélkül elhagynám, de így, hogy kifejezetten védekezés a cél, picit elbizonytalanodtam.

2021. nov. 21. 09:19
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem. A mai fogamzásgátlók olyan alacsony hormontartalmúak, hogy nem befolyásolják a testsúlyt. És mivel írod, hogy kifejezetten a védekezés miatt szeded, az egyik leghatékonyabb védekezésformáról mondanál le.
2021. nov. 21. 09:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A fogamzásgátló max vizet tart vissza a szervezetedbe, tehát nem leszel tőle kövérebb.

És nem is hízol tőle, max kívánósabb leszel. De ez az állapot fenn tud állni a rendes ovulációdnál és menstruációdnál is.

2021. nov. 21. 09:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes.
2021. nov. 21. 09:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha így is menne a fogyás, nem hagynám abba.
2021. nov. 21. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak abban az esetben hagynám el, ha az elején volt köze a súlyom növekedéséhez. Más esetben nem.

Persze én is elkezdtem picit kerekedni (nagyobb popsi, nagyobb mell), de ez az én esetemben 2 kilót jelentett. Ha ez 20 lett volna már akkor le is tettem volna.

2021. nov. 21. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy
2021. nov. 21. 17:03
 7/9 anonim ***** válasza:
19%
Azért elolvasnék egy- két hosszútávú (több évtizedes megfigyeléseken alapuló)mindenre kiterjedő tanulmányt a fogamzásgátlók hatásairól ami teljesen gyógyszergyártó cégektől független. Ilyen viszont nincs. Az viszont elgondolkodtató számomra ahol az ember ilyen "invazívan" bele szól a természet rendjébe, valahogy mindig hosszú távon már biztosan nem lesz jó a végeredmény. Én biztosan nem etetném magam tovább ilyen kemikáliákkal.
2021. nov. 21. 17:07
 8/9 anonim ***** válasza:
85%
#7 de gondolom a kaja alapanyagait boltban veszed és nem egy farmon élsz ahol a csirkéidet saját termesztésű kukoricával eteted. :)
2021. nov. 21. 19:04
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

7-es:

Adott a szituáció:

Van egy lány, akinek endometriózisa van. Évek óta szenved a cudarul fájdalmas menstruációjával, sokszor hány, nem bír kikelni az ágyból és a végére már nem csak pms és mensi idejében szenved, hanem ovuláció idejében is.

Majd elmegy orvoshoz, aki szembesíti vele, hogy nem fogják szívesen megműteni ha nem akar a közeljövőben gyereket. A lány meglehet, hogy nincs ott anyagilag, nincs olyan párja, vagy épp rohadtul nem akar gyereket. Ergo szenvedhet, vagy hazudhassa, hogy mégis akar az orvosnak.

Majd belép facebook csoportokba, ahol azt lássa, hogy azok a párok akik gyereket akarnak több mind 2 éves várólistán vannak, mert a laparoszkópos műtét nem buli. Magánban pedig közel 2 millás összeg.

Azonban itt a fogamzásgátló: ami eléri azt, hogy 3 havonta vérezzen egy hetet, kevésbé szenvedve. Nem fáj az ovuláció, nem fáj a pms. Nem hány, vagy épp fekszik egész nap ágyban a művérzése idejében.

A lány jogosan kontrkodik bele a "természet rendjébe". Vagy te nem így látod?

2021. nov. 22. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!