Olyan ételek amik telítettség-érzést adnak, de kalóriaszegények?
Napi 3x eszek. Változatosan. Étkezésenként 700 kcal-t számolva.
Viszont van, hogy úgy érzem nem elég a kaja.
Eddig ezek segítetettek:
sovány túró, görögdinnye, teljes kiörlésű kenyér, sárgarépa, uborka, paradicsom
Főzni nem tudok, emiatt kész kaják érdekelnének.
Valaki tudna tippeket adni?
Hogy tudsz változatosan enni főzés nélkül kalóriakereten belül?
Nem nagy tudomány sós vízben megfőzni répákat, brokkolit, karfiolt, céklát. Sütni egy szelet húst. Esetleg a sütőben mindent együtt. Hús, hagyma, répa, cékla, krumpli, cukkini alapos fűszerezéssel minimális zsiradékkal nagyon finom egészséges kaja.
Én kefíres turnixot szoktam valami gyümölcs, édesítő, meg zabpehely vagy útifű maghéj.
Meg napi 2-3 liter víz.
Reggelire zabkása.
Én 50g zab, 250g tej, +50g ízesítő (banán, csokis müzli, fehérjepor, magvak, akármi... amihez épp kedvem van)
Vagy korábban 30g zab, 20g rizskása. Rizskása talán jobban felpuffad, de a magas glikémiás index miatt kivettem.
Ebédre grillezett zöldségek, zöldséges rizs, zöldséges bulgur, zöldséges akármi. És persze hozzá a husika, vagy épp amit akarsz.
Vacsorára tk zsemó, zöldségek, stb...
...
Lényegében a telítettség érzetet a rostos szénhidrátok adják. Alacsony glikémiás indexű ételek lassan szívődnak fel, így nem jön rád hamar újra az éhség
Magas glikémiás index esetén viszont össze-vissza cikázik a vércukorszinted, előbb az egekbe megy, aztán a padlóra... ettől jön a kajakóma, az éhségérzet, stb...
Illetve érdemes több vizet inni (reflux esetén kicsit más a helyzet... az különös igényt jelent.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!