Napi 2-3 szelet kenyérmennyi idő alatt csinálja ki a szervezetet?
Mármint, ha eszel mást is mellette? Mert, ha igen, akkor ha nem vagy gluténérzékeny, akkor egy örökkévalóság plusz 2 nap.
Ha nem eszel mást mellette, csak ezt, akkor nagyban múlik azon, hogy mennyi felesleg van rajtad.
De, ebben az esetben tudom javasolni a főzést. Rizs, liszt, burgonya, száraz hüvelyesek, hagyma, idény zöldségek, gyümölcsök stb elég sok olcsó alapanyag létezik.
Tételezzük fel, hogy egészséges vagy. Nem vagy glutén vagy lisztérzékeny és cukorbeteg sem. Sőt inzulinrezisztenciád sincs.
Ebben az esetben a kenyér egy teljesen jó szénhidrátforrás. Viccesnek tartom, hogy a rizst pl teljesen egészséges ételnek tartják a kenyeret meg elátkozzák. (jó régen én is benyeltem ezt... :D ) A rizs mind tápanyagban mind glikémiás indexben nem sokkal jobb mint a kristálycukor. (ezalatt nem azt értem, hogy a rizs nagyon szar, hanem azt, hogy fehér liszt, sőt még a kristálycukor sem a sátán átka az emberiségnek...)
Igazából a jelentős különbség a különféle szénhidrát források között az a rost. Ha pl a zabból kivonnánk a rostokat, szinte tökéletesen ugyanolyan lenne mint a kenyér. És ha a kenyérbe visszapótoljuk a feldolgozás során kivett rostokat, pl korpás kenyeret veszünk, esetleg eszünk zöldséget mellé kb megkapjuk a zabpehlyet.
És lehet erre mondani, hogy hát de a kenyérben nincs tápanyag. Igen de merem feltételezni, hogy felnőtt emberek vagyunk akik felnőttként étkeznek. Vagyis eszünk zöldségeket, gyümölcsöket, ne adj Isten még vitamin / ásvány anyag kiegészítőket alkalmazunk.
Valami ilyesmi lenne a válaszom, remélem kilehet bogózni belőle valami hasznosat :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!