Miért van kb 12 kg különbség a két mérleg között? Melyik lehet a jó?
Figyelt kérdés
Amelyik kevesebbet mutat az a hagyományos a másik digitális. Ugyanoda teszem le őket. Próbáltam rátenni 5 kg lisztet és mindegyiken ugyanannyit mutatott akkor szval nem értem.2021. szept. 29. 05:50
11/14 anonim válasza:
10:
Ekkora különbséget biztosan nem mutat egy nem hibás hagyományos mérleg. A legtöbb hagyományos szobamérlegnek 1 kg-os hibahatára van, egy digitálisnak mondjuk 0.1 kg. Ha 15 kg-al kevesebbet mutatott, akkor az meghibásodott.
12/14 anonim válasza:
A lényeg, hogy mindig a digitális mérleg pontosabb. Hitelesebb.
13/14 anonim válasza:
A digitális kb. addig pontosabb, amíg nem kezd el merülni az elem benne, vagy nem lesz 5-10 év múlva valami végzetes megbolondulása. Aztán orbitális baromságokat képes produkálni. A rugós mérleg a maga kis pontatlanságát 70 év múlva is tartja, ami idő alatt hússzor fogsz digitálisat cserélni, mert az már sehol se lesz. A rugósnak van egy tekerője általában, amivel be lehet kalibrálni az elmérést, ha tudja az ember, mennyit kell igazítani rajta, azt akkor lehet használni újabb 70 évig... Én csak azt mondom, ha biztos akarsz lenni a valóságban, akkor kipróbálsz egy harmadikat, vagy kipróbálja a mérlegeidet egy olyan személy (esetleg tárgy), aki (ami) tisztában van a valós súlyával.
14/14 anonim válasza:
12:
De ez irrelevána a kérdés szempontjaból, mert ez esetben az egyik meghibásodott, ami bármelyik lehet. Nem arról van azó, hogy 0.1 vagy 0.5 kg a hibahatár, mert ebben valóban a digitális a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!