Ez már gáz testalkat?
Aki kövér annak nagyon kényelmes azzal takarózni, hogy ilyen a testalkata.
Arra az elhanyagolható 1%-ra hivatkozni aki tényleg valamilyen betegség végett kövér, szintén népszerű dolog. Mert hát miért bántjátok a kövéreket, hiszen biztos eü probléma...
Aki meg sportol, mozog, odafigyel az étkezésére és mégis kövér, az rosszul csinál valamit. A levegőből nem jönnek csak úgy a zsírpárnák.
Ultra gáz.Nemcsak az esztétika miatt ami azért egy nőnek aki igényes számít hanem mert nagyon egészségtelen hosszútávon ekkora súlyt a testnek "elviselni" mert ezt el kell viselni pfff
Gyorsan elkezdeni mozogni és kalóriát és makrót számolva életmódot váltani vagy rossz vége lesz főleg ha mellé dohányzik is az illető.
Előbb vagy utóbb vérnyomás probléma alakul ki vagy alvási apnoé és még lehetne sorolni a mellékhatásokat amiket ekkora túlsúly okoz.Cukorbetegség és magas koleszterin is befigyel
11. Nem csak a kövér embereknél van olyan, hogy zabálnak összevissza minden szar egészségtelen dolgot, tudatosság nélkül, mozgás nélkül.
Azt azért tegyük már hozzá, a hitelesség kedvéért, hogy nem minden sovány, vagy átlagos testsúlyú ember figyel oda arra mit eszik, mennyit és nem mindegyik mozog rendszeresen.
Van egy szerencsés réteg akiknek egyszerűen gyorsabb az anyagcseréje, ehet szar minőségben, akár sokat is, leszarja mit eszik, napi szinten csúszik több tábla csoki, csipsz, sütike stb, nem sportol, mégse hízik meg. Az ilyeneknek pl könnyű osztani az észt, hogy fogyj le, tartsd meg, diétázz életed végéig, mozogj. Kár lenne tagadni, Ilyenek is vannak , akik semmit nem tesznek érte, mégis normál alakjuk van, nem kellene azért közellenségnek beállítani, démonizálni, elítélni se azokat akik nem ilyen szerencsések.
És még mielőtt az jönne, nem vagyok híve a kövérség elfogadásának, annak viszont igen, hogy mindenkinek magának kell akarnia a változást ( kényszerből nem fog menni), és beszólásokkal, más emberek megalázásával semmit nem érnek a károgók.
Bennem pl van empátia, és megértem azt akinek nincs ereje egy életen át önmaga ellen harcolni.
Ugyanis én voltam baromi kövér, már lefogytam épphogy normál súlyra. De aki nem hízékony, az nem tudja mi munka, szenvedés van ebben. A mentális oldaláról se tudnak semmit, vannak évekig fennálló evészavarok is amiket marhára nem egyszerű leküzdeni. Az ember szégyelli is.
Aztán mondjuk Ha csak 3-4 napot lazítok 1 hónapban, máris annyi plusz kg jön fel. És egy életet így leélni, szigorú diéta mellett, hulla fáradtan is elmenni edzeni munka után, majd hazamenni, és ott a család, háztartás stb. Rohadt nehéz tud lenni.
Én csak annyit mondok , okos ember nem ítélkezik mások felett.
Ez mind elkerülhető, ha nem hízik meg az ember. Nyafogni könnyű, hogy jaj de nehéz lefogyni, de gondolom zabálni mindent akkor régen nem volt nehéz, ugye? A hízás megelőzhető. Sőt, nem diétázni kell, hanem tudatos életmódot kell váltani, és ez fejben dől el.
Te azért szenvedsz, mert fejben nem tetted rendbe a dolgokat, te kényszerből csinálod az egészet, és nem tudatosan váltottál életmódot.
Okos ember megválogatja, hogy mit eszik, (tudod, az vagy, amit megeszel) és mit iszik, a megelőzésre, egészségtudatosságra törekszik. És nem utólag lesz okos, hanem előre gondolkodik.
Bírom ezt a nem kell elhízni dumát. Jó, majd építek egy időgépet, visszamegyek a múltba kisgyerekkoromba, és közlöm a szüleimmel, hogy ne minőségtelen szar kajával etessenek és akkor nem fogok elhízni. ( Mert hogy akkoriban csak sportra volt lehetőségem, és az meg is volt), viszont arról rohadtul nem én tehetek, hogy mit vettek enni. Fel tudod ezt fogni? Az ember nem mindig tudja megelőzni az elhízást.
Ezen kívül nem mondtam hogy minden napom kínszenvedés mert életmódot kellett váltanom, csak annyit, hogy nem minden olyan rózsaszínködös csillámporos happy, ahogy sokszor beállítják. Igen, vannak időszakok amikor baromi nehéz tud lenni. Mikor a barátodon látod, hogy harmadszor fagyizik, vagy pizzázik a héten de tudod, hogy te ezt rohadtul nem teheted meg mert abból hízás lesz. Pl. De erről beszéltem. Ha nincs benned semmi empátia, / azt se tudod miről beszélsz , vagy neked jó minden, bölcsebb lennél, ha hallgattál volna.
Van akinek könnyebb, van akinek nehezebb. Ez ilyen. Attól még senki nem lesz gyenge vagy rossz ember, ha ezt elismeri. De szar lehet ha ennyire nincs saját életed, hogy ez neked a szórakozás, más embereket ócsárolni, bírálni, akikhez amúgy semmi közöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!