Melyik a kedvenc diétátok/étrendetek?
Tudom a fogyáshoz a kalóriaszámolás a legjobb. De most nem erre gondolok. Hanem ha már nem kell fogynotok,melyik a kedvenc diétátok/étrendetek ami közel áll hozzátok, szívesen csinálnátok, vagy akár tartjátok is azt az étrendet? Ilyenekre gondolok pl vegetáriánus étrend, paleo, ketogén, mediterrán diéta, szakaszos böjt stb...
Én vegetariánus vagyok, viszont nagyon szimpi a mediterrán diéta. Ha lefogytam, szerintem rá fogok állni teljesen a mediterrán étekzésre (persze kihagyva a húsokat).
ezt én is így gondoltam, hogy sok a borzasztóan idejétmúlt dolog, ezért nem is Magyarországon tanulok (és nem is ott élek). nem írom le a nevét, mert amíg nem végeztem nem is adhatok semmiféle hivatalos tanácsot, pláne nem az iskola nevével összehozhatóan, de egy szuperjó angol (főleg online) iskola, ahol nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a friss tudományos bizonyítékokra és az ezek alapján való megközelítésekre - és ha bármi kiesik az ember száján, akkor jól megizzasztják, hogy de miért...még a "legalapvetőbb" "ezt mindenki tudja, mert így van mióta világ a világ" dolgokkal is.
ezért itt gyakran nem minden fekete vagy fehér(je - ha ha), ilyen az ajánlott fehérjebevitel is: függ a nemtől, az aktivitási szinttől és az életkortól. de ha nagyon nagyon általánosítani akarok, akkor 0.8g/zsírmentes testtömeg-kilogramm egy nem sportoló, különösebb célokkal nem rendelkező személynek megfelelő. vitatják azt is, hogy mennyire segíti pl. a fogyást a magasabb fehérjebevitel, itt léteznek egymásnak ellentmondó tanulmányok is. a magasabb bevitel úgy tűnik nem jár egészségügyi károkkal, de 2.5 gramm felett még egy profi testépítőnek sem hoz plusz hasznot. kb. ez a jelenlegi állás.
A gluténmentes étrend a kedvenem, mert anélkül meghalnék kb.
Egyébként eszek mindent normálisan, napi 6-7x és mellette sportolok heti 5-6x.
Én az IR étrendet követem. Terhesen kezdtem el eszerint enni, mert terhességi cukorbeteg voltam, azóta meg nem terheltem még magam, de megelőzésnek meg amúgy is inkább ezt követem. Nem mellesleg sokkal jobb a közérzetem, élénkebb és valahogy fittebb vagyok, amióta nem eszek finomított cukrot és odafigyelek a napi gyors-lassú CH-eloszlásra.
Amúgy 15 kg-t fogytam vele, és most azon küzdök, hogy ne fogyjak már tovább.
Egyébként nekem a peszketáriánus étrend nagyon szimpatikus, igyekszem ezt is beintegrálni a mindennapokba. Nem azt mondom, hogy mindig összejön, de legalább nem eszünk minden nap húst, és kb fele-fele arányban inkább halat eszünk, ha már valamit.
Nekem a ketogen valt be eddig, de ugy erzem low carb lesz belole. Tudom tartani de nem erzek annyi elonyt ami miatt erdemes lenne a ketozison aggodnom.
Napi 50-60 g ch fole nem megyek es nem is hianyzik. Hus, hal, tojas, tejtermek, kis zoldseg gyumolcs, semmi gabona, semmi huvelyes, semmi olaj, semmi cukor, semmi feldolgozott dolog. Sosem vagyok ehes, pedig a ch dus etrenden eskuszom akarmennyit ettem, allandoan ehes voltam. A paleonak is megfelel az etrendem nagyjabol de en eszem tejtermeket is.
Ch dús étrend az mennyit takar pontosan? Mennyi össz kalória és abból mennyi ch? Csak mert a legtöbb ember 60 %-os ch bevitel mellett már azt gondolja, hogy ő nagyon tolja a high carbot, pedig nem.
Utolso, hat dehogynem. Kezdjuk ott h high carbnal szerinted ki szamolja? Sosem szamoltam se kaloriat, se ch mennyiseget. Allandoan kajakoma volt, belassultsag, folyamatos ehseg a kajak kozott, barmennyit ettem. 60% ch mar hogyne lenne high carb, jezusom. Ezek slave kajak, hogy gabona meg a sok baromsag, amit elhitettek az emberekkel meg hogy a zsir az rossz rossz rossz.
Teljes kiorlesu gabona meg a barna rizs meg a sok baromsag mind agymosas. Utana kene olvasni NEM mainstream forrasokbol. 60% nem high carb? :D Mirol beszelsz te jesszusom. Sok sikert a dietadhoz.
Okoska, a mainstream a teljes kiorlesu gabonat is nyomatja, az szerinted nem szenhidrat?
“High-carbohydrate diets (> 60% of total dietary energy) that consist predominantly of high glycemic carbohydrates have detrimental metabolic effects.”
Tehat 60%-tol mar high carb. Az senkit nem erdekel h az atlag is ennyit zabal. Az atlag ember nagyon is high carb etrenden van.
Amugy te mirol beszelsz? 70-80% ch es 10-15% zsir? Es a feherje? Ilyen etrend nem is letezik .
En mar nem banom h a media direkt a megbetegito kajakat hypolja, mert legalabb a nem gondolkodo barmok elobb megdoglenek, ez is termeszetes kivalasztodas. Ennyi.
De, a teljeskiörlésű gabona is szénhidrát. Azzal nincs is baj. A finomított szénhidrátok, amelyek a feldolgozott ételekben vannak, azokkal van a gond.
“High-carbohydrate diets (> 60% of total dietary energy) that consist predominantly of high glycemic carbohydrates have detrimental metabolic effects.”
Ha most ugyanezt bemásolom, csak más számmal, akkor nekem lesz igazam?
"Az atlag ember nagyon is high carb etrenden van."
Az átlag ember sok feldolgozott ételt, így túl sok finomított szénhidrátot eszik. Teljesértékű szénhidrátot viszont alig esznek.
"70-80% ch es 10-15% zsir? Es a feherje? Ilyen etrend nem is letezik ."
A fehérje a maradék. 10-15 %.
Attól még, hogy te valamiről még nem hallottál, még létezik. Én is ezt az étrendet követem, meg még több ezren csak Magyarországon. Rengeteg könyv is van róla, pl ez:
"En mar nem banom h a media direkt a megbetegito kajakat hypolja"
Na ez tényleg így van. Lásd a tejet és a mértéktelen hús fogyasztást. :)
Vicces nézni, mikor két félig tájékozott azt hiszi milyen okos, és összecsapnak a meggyőződéseik alapján😂
🍿👀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!