Hogyan vágnátok bele újra? (Hosszabb sztori, köszi ha elolvasod.)
Sziasztok!
Kb másfél éve erőt vettem magamon és azt mondtam, hogy ennek itt kell véget vetnem mikor is majdnem 100kg-ot mutatott a mérleg 164cmmel..
Elkezdtem kalóriát számolni és rendszeresen minimum heti 2x mozogni.Az eredmény elég hamar meglátszódott 6 hónap alatt sikerült megszabadulnom 15kg-tól. Aztán szépen lassan a további 6 hónapban sokkal kevesebb intenzitással, de sikerült még 77-80kg közöttire fogynom. Aztán jött egy nagyon hosszú karantén korszak ahol minden összedőlt😄 aztán lett egy párom és, mint lenni szokott együtt híztunk. Kilóban igaz “csak” 5kg-ról beszélünk, de a centik nagyon lehangoló eredményt mutatnak. Mindig is has tájékon voltam nagyon erős. Jelenleg úgy érzem magam, mint aki terhes. (Nem vagyok)
Rengetegszer próbáltam újra csinálni azt amivel sikerült jó eredményeket elérnem, de egyszerűen nem megy. Mindig elcsábulok valami finom falatnak. A folyadék ivás is nagyon lecsökkent.
Azért írtam ide ki ezt most, hogy tudnàtok nekem siker sztorikat írni? Ki mivel motiválta magát? Mivel kezdett? A nehéz időkben hogyan folytatta tovább? Ebben a hatalmas hőségben mit mozog?
Tudom, hogy az egész elhatározás és akarat kérdése, de jót tenne a kis lelkemnek pár tanácsot, történetet elolvasni.
Köszi ha válaszolsz!
3 dolgot tudnék mondani ami számomra hasznosnak bizonyult. (Ne haragudj, ha hosszúra sikeredik.)
1. Nekem akkor kezdtek sikeresen lemenni a kilók, amikor nem ragaszkodtam tovább semmilyen diétához. Azelőtt előregyártott étrendet követtem (főtt tojás, natúr csirkemell brokkolival, saláta stb.) ami nagyon megvonta tőlem a cukrot és a szénhidrátot. Következményképp nem volt energiám a napi teendőkhöz, ráadásul pocsék is volt a közérzetem. Hasonlókba mindig bele-belevágtam, de ugyanez lett az eredménye, ezért a fogyás nekem egyenlővé vált valami stresszes élvezetmegvonással ahol alacsony vércukorszint indukálta kábulatban telnek a mindennapok. Mindenféle tét nélkül tornázni (2.) kezdtem ami termelt annyi boldogsághormont, hogy ne kelljen azt étellel kipótolnom. Ezért könnyebb kis adagokkal megelégednem (addig enni, míg jólesik és ne tovább) főétkezésekkor, és ritkán vannak craving-jeim.
2. Napi tornagyakorlatsorozatokat kezdtem el csinálni amitől szerintem szűkült valammennyit a gyomrom, így munka mellett sem vagyok különösebben éhes. Ezekben az a motiváló, hogy ilyen challenge-szerűk, tehát fél óra alatt elvégezhető gyakorlatokat tartalmaznak ami napról-napra igényt tart rád. Mostanában egy-egy testtájékot célzó sorozatokat végzek, jelenleg éppen olyat ami hasról égeti a zsírt. Ajánlom is figyelmedbe, még csak ha rá is pillantasz: [link]
(Aztán majd böngészhetsz hasonló után, dögivel termel ilyet a YouTube fitt népe.)
3. Csak hogy halmozzam az ajánlásokat... Télen találkoztam ezzel a könnyvel: Lukácsi Liza - Az éhes lélek gyógyítása. Ez úgy helyretette bennem a stresszevőt, és változtatott a kajához való hozzáállásomon.
Ez a 3 dolog szabadított meg pár kilótól már és azóta is kellemes mentális állapotban tart, ha az evésről van szó. Kívánom neked is, hogy találd meg, mivel működhetsz a legjobban ebben a helyzetben. Kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!