Ha 177cm vagyok és 92kg,akkor duci vagyok vagy kövér /dagadt?
A BMI kalkulátor szerint a testtömegindexed 29,37, ami már bőven túlsúly, de még nem elhízás. Ilyenkor nincs még nagy baj, de érdemes lenne odafigyelned magadra, és leadnod valamennyit, főleg, ha fiatal vagy (amit a megfogalmazás alapján gyanítok), mert ebből az évek folyamán könnyen lehet már elhízás, ami nagyon sok egészségi problémát okoz, és évtizedeket elvehet az életedből. Ha gondolod, hívhatod ducinak, a lényegen nem igazán változtat.
Nem vagy fiatal. Az nem jelent semmit, sosem késő elkezdeni. 32 évesen vágtam bele, hogy gyökeresen megváltozzak, étkezési zavarral küzdök. 178cm vagyok, ehhez 127 kilós voltam a szülés után. Most 114 vagyok. Sok rajtam a túlsúly még mindig, de nem adom fel, végigcsinálom. Ha végigcsináltam, megtartom.
Tényleg nem késő elkezdeni, még 70 évesen sem :)
#6 vagyok. Először is elkezdtem reggelizni, mert eddig frankón kihagytam. Persze így hamar rátör az emberre a falhatnék, úgyhogy amióta megtartom a napi 5x étkezést, ez elmúlt. Előtte evészavarral küzdöttem, túlevő voltam. E miatt közben lelkileg is teszem magam rendbe. Sok folyadék, ami csak víz. Elhagytam a kenyeret, cukrokat, előnybe került a zöldség, gyümölcs. Nem számolok semmit, nem centizgetek, néha ráállok a mérlegre.
Elliptikus trénerezek itthon, és minden nap sétálok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!