Ha rengeteg vizt iszok minden nap, soha az életben nem fogok lefogyni?
Figyelt kérdés
Sajnos rengeteg vizet iszok meg naponta, ilyen emberfeletti mennyiségeket. Mindig is sokat ittam, de az elmúlt 1-2 évben valahogy még többet igénylek, egyszerűen szomjasnak érzem magam. Soha nem számoltam hogy mennyit, de most kíváncsiságból tegnap számoltam, 6 és fél liter vizet ittam meg. Így gondolom nemhogy a lapos has felejtős, de gondolom soha nem fogok rendesen fogyni?2021. jún. 2. 14:16
11/20 Psylocyber válasza:
az elfogyasztott víz a testsúly szempontjából csak annyit határoz meg, hogy átlagosan mennyi vizet tárolsz, tehát ha sokat iszol akkor természetesen picit nehezebb leszel, de ez a súly csak vizet jelent, nem hízást.
Ha sok vizet tárolsz, akkor ránézésre pufibb vagy. Ezért szoktak a testépítők napokig szomjazni verseny előtt, mert ettől kiszáradnak és jobban kijönnek a szálkás izmok tőle.
12/20 anonim válasza:
Micsoda?? Ha sok vizet iszol, pont, hogy könnyebben fogysz! Mivel felgyorsul az anyagcseréd, és a víz is telíti a gyomrot!
Mennyit akarsz fogyni? Csak, mert ez a súly pont arányos a magasságoddal!
Egyébként én is megiszom egy nap 6 litert simán, pedig voltam kivizsgáláson is, és semmi bajom!
Igaz, én sportolok is.
13/20 anonim válasza:
12-es, azért egy tizest le kéne dobnia, ekkora magassághoz sok ez a súly.
14/20 anonim válasza:
ilyesmi kérdés volt már nemrég, a kérdező valami hihetetlen mennyiségű vizet ivott naponta, aztán ki is derült hogy valami baja volt (nem cukorbetegség). megpróbálom előtúrni a kérdést
15/20 anonim válasza:
16/20 anonim válasza:
Van olyan, hogy vizmérgezés
Csaxolok
17/20 Psylocyber válasza:
#16 sokat segítettél ezzel csoki :D bocs, nem tudtam kihagyni, bár tényleg van olyan, de ahhoz gyorsabban kell meginni a nagy mennyiséget. Bár lazán kapcsolódik, hogy ha tartósan, sokat iszol, mint a kérdező és nem viszel be elég sót akkor az sem lesz jó neked.
18/20 anonim válasza:
Valószínű, hogy szivacs szindrómában szenvedsz.
19/20 anonim válasza:
Tipikus diabétesztünet, de előfordul agyalapi mirigy problémánál is, amikor nincs elég vazopresszin, nem tartja vissza a vese a vizet; mindenképpen fordulj orvoshoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!