Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem indul meg a fogyás?

Miért nem indul meg a fogyás?

Figyelt kérdés

Pár kiló ugrál fel és le.Képtelen vagyok lefogyni.

Változtattam az életnódomon 5 éve és akkor fogytam 13-14 kg-t azóta fel megy pár kg majd lemegy pár kg.Most feljött és megsem mozdul.

Egészségesen eszek nagyon ritkán fordul elő,hogy csalok és akkor sem kell hatalmas dologra gondolni.

Folyamatosan próbálkozom.

Volt,hogy hetekig salátán,natúr csirkén és tojáson éltem.

De nem megy és nemtudom meddig bírom még.Teljesen elvagyok keseredve.

Lehet erre megoldást találni?

Mindenkinek megy akkor nekem miért nem?😔

2021. ápr. 29. 18:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%
10. Baromi nagyot tévedsz, mint ahogy azok a lepontozók is, akik azt gondolják, hogy kalóriatöbbletben lehet fogyni (amiben a kérdező van, ugyanis ezért nem fogysz). Te vagy az a tipikus ember, aki azt hiszi, hogy a kalóriadeficit egyenlő a koplalással. Nem, ha a kérdezőnek 2200 kalória kellene egy napra, akkor 1900 kalóriával fogyni fog. De ha 2200-at eszik, akkor nem. De mindegy, röhögj ki, aztán lehet mindenkinek sopánkodni, hogy jaaaaaj, nem fogyok, pedig....
2021. ápr. 30. 11:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Alvás miatt is lehet . Vagy nem mozogsz eleget .
2021. ápr. 30. 11:51
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

11. Baromira nem tévedek nagyot, ugyanazt mondom, mint te, csak képtelen vagy megérteni :D

"Volt,hogy hetekig salátán,natúr csirkén és tojáson éltem." tényleg úgy hangzik, mint aki többletkalóriában van. Nem azt mondtam, hogy nyugodtan ehet többet, mint amennyire szüksége van, hanem hogy szerintem túlon túl keveset eszik. A te példádat továbbgöngyölve: ha 2200 kalóriára van szüksége egy nap, hogy megtartsa a súlyát és ő túl keveset eszik ehhez képest, teszem az 900 kalóriát, akkor hiánybetegségek lépnek fel, lelassul az anyagcsere, megáll a fogyás.

És amit írt a kérdező ("akkor fogytam 13-14 kg-t azóta fel megy pár kg majd lemegy pár kg.") azalapján pont arra következtettem, hogy lehet nagyon durva kalóriadeficitbe vágta magát, koplalt, de azóta lelassult az anyagcseréje és fogyni nem tud, viszont nagyon kevés kalóriatöbblet hatására is visszaszerzi a leadott súlyt.

Remélem most már világos voltam számodra is :)

P.s.: amit te írtál, ugyan nem baromság, csak fenntarthatatlan és felesleges

2021. ápr. 30. 12:52
 14/17 anonim ***** válasza:
19%

Fenntarthatatlan és felesleges, hogy egyen 300 kalóriával kevesebbet, mint amennyire szüksége van a súlya megtartásához? ok.

világos volt eddig is mit írsz, nem kell mindenkit hülyének nézni, mert az lejön, hogy te se kened-vágod a témát, csak bizonyos dolgokat hajtogatsz, amik legalább félig igazak, nem úgy mint másoknál, de ezt globálisabban kell szemlélni. inkább az feltételezhető, hogy valami mégis becsúszott a saláta meg a csirke mellé, különben tényleg deficitben lett volna. de úgy látom nálad csak a két véglet létezik, ha 2200 kellene neki, akkor biztos 900-at eszik. igen, ilyenkor lelassul az anyagcsere, de nem annyira, hogy hetekig csak fel-le megy a kiló, ahogy a kérdező mondta. ha folyamatosan nem alszik eleget vagy túledzi magát, felmehet a kortizol és ez is valóban akadályozhatja a fogyást. ez is csak ideig-óráig. érdemes pihenni, kerülni a stresszt és megnézni mi történik.

de te innen nem tudod megmondani, hogy valójában mi a helyzet, ahogyan én sem, még a kérdező sem biztos, hogy tisztában van vele.

ezért ajánlottam a nagyon nem tetsző válaszomban, hogy érdemes 1 héten keresztül változtatás nélkül felírni mindent, amit az ember megeszik, megiszik, hogy legalább valami képet kapjon arról, hogy valójában mit csinál. ha tényleg túl kevés, akkor onnan el lehet indulni és keresni az okokat (általában kiderül, hogy nem túl kevés, de ugye nem lehet tudni, amíg meg nem nézi az ember). de ez biztosan fenntarthatatlan, jobb a siránkozás.

2021. ápr. 30. 15:43
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

Nem mondtam biztosra, hogy az a probléma amit leírtam, csak ötletként említettem.

Nem az a fenntarthatatlan és felesleges, hogy -300 kcal deficitben legyen, hanem az, hogy mindent kalóriára pontosan felírogasson.

"nagyon ritkán fordul elő,hogy csalok" tehát valószínűleg tisztában van vele a kérdező, hogy mi a kalóriakerete.

Nem tudom, hogy szándékosan nem akarod megérteni, vagy más áll a háttérben, de jó lenne ha nem forgatnád ki többször amit írtam :)

2021. ápr. 30. 15:56
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
én forgatom ki? egyáltalán semmit nem forgattam ki. viszont te többször leírtál olyat, hogy én írtam, ami sosem szerepelt a válaszaimban. pl. most is azt írtad, hogy kalóriára pontosan felírogatni. ezt hol írtam? azt mondtam, hogy mindent írjon fel pontosan, ami bekerül a szervezetébe, még egy kocka csokit is. ha ez fenntarthatatlan, ha már ennyit se tud valaki megtenni kezdetben, csak annyit, hogy megnézze, mi a valós helyzet, akkor nem érdemes belevágni sem. "nagyon ritkán fordul elő, hogy csalok" - persze, értem én, ezért kell pontosan megnézni, mert "valószínűleg" tisztában van vele, de azért a biztosan kedvéért erre nem kellene építeni. te és én nyilván egy oldalon állunk, csak valamiért betámadtad az eredeti hozzászólásomat, ki tudja miért, pedig semmi kivetnivaló nincs benne. annyit mondtam, hogy ha nem fogy, nincs deficitben (legalábbis tartós deficitben nem), és hogy meg kell nézni a helyzetet. te ebből azt vetted le, hogy azt ajánlottam, hogy koplaljon.
2021. ápr. 30. 16:20
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Azért vicces ennél a kérdésnél, hogy aki ki akarja deríteni, hogy mi a helyzet, az mind piros. :D :D
2021. ápr. 30. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!