Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Álmosság, koncentrációs zavar...

Álmosság, koncentrációs zavar fogyokura alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 5 hete elkezdtem kalóriákat számolni és ezalatt lement 4,5 kiló kb. 114 kiló vagyok jelenleg, 178 centi és általában 1800at kalóriát eszek. Mivel még online oktatás van így nagy része a napnak a gép előtt van, órák, tanulás stb. de általában egy két napot kivéve minden nap megyek egy órát sétálni. Viszont ezen a héten valami megváltozott, már olyan este 7-8 óra körül nagyon álmos vagyok szinte aludni tudnék, illetve egész nap mintha nem annyira tudnék koncentrálni a dolgokra. Ennyire keveset ennék? Ha igen hogyan tudnám megnovelni hogy ne legyen hízás utána?
2021. ápr. 24. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen testsúly mellett nem mondható drasztikusnek a havi 3-4 kiló súlyvesztés. Valószínűleg nem a mennyiséggel, hanem az összetétellel van gond. Fehérje, zsír, vitaminok. Látatlanban nyilván nem tudom megmondani. A másik lehetőség, hogy valami betegséged van, ezért a normál diéta számodra nem alkalmas. Ezt sem tudom látatlanban eldönteni.
2021. ápr. 24. 14:00
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia először is köszi a választ. Betegségről nem tudok így ezt én se tudom megmondani. Kalóriabazist használom, ott a makrokat szoktam figyelni pl ott min 60g fehérjét szokott írni de általában 100 felett szoktam lenni, 60g zsír alatt és olyan 200g szénhidrát körül szokott lenni. Ha valamit segít általában ezeket eszem:

Reggeli

50g zabpehely

1,5 dl 1,5% tej

100g alma

10g mazsola

Fahéj, Mez teás kanálnyi

Aztán kétszer eszem egy nap ebből nap közben

Rizs/krumpli/köles 150g

Csirkemell/comb 150-200g

Zöldségek pl brokkoli, paradicsom, karfiol 150g kb

És vacsorára általában 3 tojást melle szoktam kenyeret illetve zöldséget enni

Általában ez kb 1700-1800ra szokott kijonni a kalóriabazison de mindig 1800 alatt szoktam lenni 50el kb hiszen a hozzaadott zsírt nem tudom kiszamolni hogy mennyit vett fel stb.

2021. ápr. 24. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, szerintem kevés az energiabeviteled. Én sokkal nagyobb súlyról indultam mint te, és most, 2 év után is ugyanúgy 2500 körül van a kcal bevitelem és emellett volt a súlyom április elején 85kg. (175cm vagyok) Jövő hét vége felé esedékes a következő mérlegelésem.

A mozgásom se extra sok. Heti 5x 1 óra. ( Ülőmunka mellett)

2021. ápr. 24. 19:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Szia mennyirol indultál ha ez publikus? És ugyanúgy 2500t ettél akkor is??
2021. ápr. 24. 22:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Kórosan elhízottként, 170 kilóról indultam. 25 hónapot töltöttem április elején. Májusban mérlegelek legközelebb.

Igen, a kezdetektől kb ennyire jött ki a napi energiabevitelem mióta odafigyelek mit eszem. -+ pár száz kcal eltéréssel. De az igazság az, hogy én konkrétan inkább a tápanyagok alapján eszem, szénhidrátszegényen, a kalóriaszámmal nem foglalkoztam, nekem a direkt kcal megvonás nem jön be. Főleg mert a zsíros ételeket szeretem😂

2021. ápr. 24. 23:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Gratulálok ehhez 😁 az a helyzet hogy én sose voltam nagyevo, inkább összevissza ettem meg inkább unalmamban. Viszont most megprobalom feljebb vinni a számokat hátha jobb lesz. Köszi a válaszokat 😁
2021. ápr. 25. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!