Akinek voltak falási rohamai, az hogy szokott le róluk?
Esetleg szívesen beszélnék olyannal, aki ezekről leszokott, mármint így hosszabban is.
17 L
Főként lányokkal beszélnek erről szívesen!
https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__1..
A második válaszban én ezt kifejtettem. Pluszban még annyit tennék hozzá, hogy keress egy vagy több hobbit vagy elfoglaltságot. A lényeg hogy mindig csinálj valamit, így kevesebbet gondolsz az ételre.
Én is küzdök vele, de még nem sikerült megoldani.
Amit próbálok csinálni:
1. reggel megpucolok zöldségeket sokat, meg sajtot, meg bogyós gyümölcsöket, kiteszem kis tálkákba, és arra járok rá egész nap.
2. rengeteg tea
3. Ha elkezdek falni, leírom, milyen érzések törtek rám.
(Ezek szorongások, vagy félek konfrontálódni, kimondani a véleményemet, ami kínos, mert középvezető vagyok, és olyan munkakörben, ahol muszáj. Vagy megbántant szerettem, és nem tudom, mit tegyek. Vagy simán csak kínos szitu jut eszembe, ilyenek szoktak lenni.)
A naplóírás sokat segít feldolgozni ezeket, mert kijön a feszültség.
Próbálom félbeszakítani az evést, és helyette lábat emelni, hóguggolni, mást csinálni. Ha szokásban sikerül a szorongást máshoz kapcsolni, akkor máris előrébb leszek.
4. Megnézem anyám és a családom mintáit. (Ők is szorongásra, bajra esznek A szeretet nyelve az étel mifelénk.)
5. Megjutalmazom magam mással, egy könyvvel, vagy befizetek egy előadásra. (A lenyelt vágyak, Éhes lélek gyógyítása nagyon jó)
A járvány előtt jártam pszichológushoz, és nagyon jót tesz, rengeteg új szempontot kaptam önmagamhoz. Csak később csökkent a bevételem, de majd újrakezdem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!