4 hónapja diétázok, igyekszem figyelni a megfelelő fehérje bevitelre és minimalizálni a zsír és szénhidrát bevitelt. 1400 kalória deficitet állítottam be. Edzettem az első hónapban, aztán lett egy sérülésem így az 3 hete kezdhettem újra a mozgást. Kocogni járok jelenleg 3 naponta 4 km-et, (az első héten mindennap 2km-et futottam, de egyre rosszabbul bírtam így tértem át a heti 2-3 alkalom futásra), illetve kardió edzésre, ami kb.40-45 percet vesz igénybe. Az állóképességet is javul és egyre jobban bírom, de nagyon lassan mennek le a kg-k. Nem azt vártam persze, hogy 4 hónap alatt 30 kg-t fogyok, de egy heti 1 kg jó lenne, de valamit elrontok. Jelenleg 10-11 kg-t fogytam. Szeretnék az egészséges BMI tartományt elérni, ami még 13 kg. Persze utána is folytatnám, de akkor már elégedett lennék a teljesítményémmel. Egy hónapban kb. 2.5 kg tudok fogyni és tényleg megszenvedek, ezért nem tudom hogyan tudnék még hatékonyabb lenni...28 éves vagyok 1 éve szültem. Nektek mi a véleményetek, min tudnék még javítani?
2021. márc. 14. 00:54
1/10 anonim válasza:
1400 kalória deficitet állítottál be, ez mit jelent?
Mennyi kalóriát viszel be egy nap?
2021. márc. 14. 06:48
2/10 anonim válasza:
Nem világos?1400 kalóriát.
Egyébként ez teljesen normális a havi 2,5 kiló.Hetente fél kiló fogyás az egészséges.
2021. márc. 14. 07:24
3/10 anonim válasza:
Nem, nem világos. Azt írja 1400 deficitben van, vagyis ez azt jelenti, hogy 1400-zal kevesebbet visz be, mint szüksége lenne. Tehát simán lehet, hogy 6-800 kalóriát eszik csak.
Nem azt írta, hogy 1400 kalóriás étrendet tart...
Ezért kérdeztem, hogy mennyi az annyi.
2021. márc. 14. 08:26
4/10 anonim válasza:
Nem akarok bunkó lenni, de ha ennyi mindent csinálsz, akkor a gyerekkel ki foglalkozik???
2021. márc. 14. 08:59
5/10 anonim válasza:
Havonta 2,5 kiló fogyás teljesen jó, talán egy picit még túl gyors is. Ne akarj ennél gyorsabban fogyni!
2021. márc. 14. 09:16
6/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat rosszul írtam le azt hiszem, de kezdő vagyok ebbe. 1400 kalóriánál nem eszek többet egy nap igyekszem 1300-1400 kalória közé belőni a napi érkezésénem, amit előtte nap megtervezek. Szénhidrátot lassú felszívódásút (kuszkusz, bulgur, basmati rizs...). A gyerek szinte 0-24- be velem van. Amikor kardiozók akkor vagy alszik már vagy vele vagyok és segít edzeni. Futásnál van futó babakocsim, de van, hogy apukája mikor hazaér a munkából olyankor szeret vele játszani, és addig lefutom 4 km fél óra plusz bemelegíté 15 perc kb úgy remélem ez a szint idő még javulni fog és szeretném az 5km elérni. Mindennap főzök, általában kinn van velem a gyerek addig én pedig éjszaka kezdem az előkészületeket. A babámat 9 kor feketén aludni és én hajnal 2 kor fekszem, hogy minden beleférjen, mert szerencsére átalssza az éjszakát. Éjszaka szerettem volna futni is, de a kijárási tilalom miatt nem lehet. Tudom, hogy nem tökéletes ez, így de szerintem az a heti 1-2 alkalom nélkülem 45 percre nem sérül a gyerek, bár észre se szokta venni, hogy elmegyek.
2021. márc. 14. 10:24
7/10 anonim válasza:
4-es valaszolo, de bunko vagy. A gyereknek van apukaja is, egyutt valalltak, heti par alkalom futas idejere siman tud ra vigyazni o is. Plussz amikor valaki otthonrol edz, erosit akkor a gyerek vegig ott van mellette. Az, hogy “gyerekkel nincs ido mozogni/dietazni” csak egy kifogas! Amerre en futok is szinte minden alkalommal latok anyukakat sportbabakocsival, kocognak a babaval.
Kerdezo, nagyon is szep utemben fogysz, nem kell gyorsabban. A kaloria beviteled es a mozgasod is szupernek tunik, csak igy tovabb, kitartast! Ne foglalkozz az ilyen megmondo emberekkel. Sok sikert!
2021. márc. 14. 10:47
8/10 A kérdező kommentje:
Nem zavar, mert nem tudhatja 10 mondatból, hogy élünk, nem hiszem, hogy ellenem szólt csak nem tudhatja. Tudom, hogy itt van a gyerek, de régen nagyon sokat sportoltam és nem kellett a súlyokkal foglalkozni így tanácstalan vagyok benne egy kicsit, hogy ez jó-e így. Nem szeretnék cukorbeteg lenni vagy a szégyenkezni a kinézetem miatt, azért mert van egy gyerekem és örök életemben bánni, hogy nem tettem semmit az ellen, hogy elhíztam csak azt hittem 4 hónapja amikor elkezdtem, hogy lemegy 20 kg a strand időszakra, de lehet hogy akkor ez irreális elvárás volt, attól még csinálom tovább bár néha tényleg nagyon nehéz, de gondolom mindenki így van ezzel.
2021. márc. 14. 11:13
9/10 anonim válasza:
Eleinte mindenkinek kicsit irreálisak az elvárásai szerintem, és sokan ott adják fel, ha nem teljesül. De ne tegyél így. 4 hónap alatt 10 kg szerintem nem rossz eredmény, nem szupergyors, de ha folyamatosan megy lejjebb, akkor rendben van. Az igazi strandidőig még van kb 3 hónap, addig folytatod, akkor még a mostanihoz képest is látványos lesz, még ha nem is -20kg. Ha csak -17kg, akkor se dől össze a világ :)
2021. márc. 14. 12:01
10/10 anonim válasza:
Szerintem tökéletes eddig a fogyásod kérdező:)
Teljesen tartható,jó ütemben haladsz. A gyors fogyás izomból(is) menne, a bőröd se úgy alkalmazkodna,megtartani is sokkal nehezebb lenne stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!