Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha fogyok 8kgot akkor miért...

Ha fogyok 8kgot akkor miért nem lesz annyival kevesebb a súlyom?

Figyelt kérdés
Van ilyen online testzsírszázalék mérés. Ami ilyen átlagot néz, és nekem azt írta hogy 24% a testzsírom és 25 kg van rajtam. Aztán beírtam 10 kilóval kevesebet és azt írta ki hogy a testzsír 20% és 19kg zsírtömeg.

2020. dec. 14. 09:42
 1/3 anonim ***** válasza:
91%
Tömeged van, nem súlyod!
2020. dec. 14. 09:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert a formula úgy veszi, hogy 10 kilóval vagy kevesebb, nem pedig úgy, hogy 10 kilót fogytál zsírból. Ha pontosabb eredményeket akarsz, el kell menni szakrendelésre és pontos testzsír százalékot méretni.
2020. dec. 14. 13:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, hogy az online testzsírszázalék-kalkulátor mennyire pontos?

Semennyire.

Még a rendes tzs%-mérők sem 100%-ig pontosak, pedig azok tényleges mérést végeznek. Egy online kalkulátor semmit nem mér, csak egy nagy átlagra igaz képletet próbál rádhúzni. Aminek abszolúte semmi értelme. A testzsírszázalékot pont azért lett "divat" nézni, mert a BMI-vel ellentétben konkrét mérésen, és nem egy képlet alapján kidobott értéken alapul. (Félreértés ne essék, a BMI-t sem akarom szidni, az is legtöbbször jól használható, de az pont az, ami a testtömeg és magasság alapján mutat valamit. A testzsírszázalékhoz meg ténylegesen mérni kell.)

Ha pedig fogysz, akkor nem csak a zsírból fogsz fogyni. Nagyrészt abból, de a fogyással gyakran az izomtömeg is csökken.

2020. dec. 15. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!