Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet átállni a minden...

Hogy lehet átállni a minden mentes étkezésre?

Figyelt kérdés
Nem fogyókúra vagy flancolas hanem egészségügyi okok miatt egy csomó mindent melloznom kellene. De lepten nyomon elfelejtem és becsuszik egy egy baki vagy nem figyelek oda rendesen és aztán napokig beteg vagyok. Akinek valamilyen étel allergiája van az hogy tudott átállni?
2020. nov. 26. 08:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Sírva. Viccen kívül. Nagyon durva laktóz intoleranciám van, ami elsőre nem hangzik súlyosnak, de nekem sokakkal ellentétben nem lett hasmenésem, hanem székrekedésem, ami miatt a keletkező szerves savak szétmarták a beleimet, és persze be is gyulladt. Borzalmas fájdalom, hányás, remegés... Mikor végre kiderült a gond, az első pár hónapban úgy vásároltam, hogy bementem a boltba, felemeltem a kedvenc ételeimet, elolvastam az összetevőket, és elsírtam magam (nem a drámakirálynős, jelenetes bőgés, de pityeregtem). Sokáig zöldségeken és húson éltem, mert ennyit tudtam megenni. Aztán mikor megnyugodtam, jobban utánanéztem, alternatívákat kutattam. Fokozatosan sikerült bővíteni az étrendemen, visszaszerezni a változatosságot. Nem mondom, hogy soha nem bakiztam azóta, de ha a szervezeted lecsillapodik, 1-2 baki nem vág haza teljesen, mint az elején.

Szóval keress olyan összetevőket, amik nem bántanak, keress hozzájuk recepteket, kísérletezz. Más út sajnos nincs.

2020. nov. 26. 08:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekem a hasmenéses laktóz intoleranciam van. Egy kis sajttol is két napig rohangálok a wcre. A glutentol "csak" felpuffadok. Az aszpartamtol is hasmenesem van. És azt hiszem szintén nem bírok valamit ami az etelizesitokben van, de arra még nem jöttem rá hogy mi.
2020. nov. 26. 08:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Alapanyagokat vásároltam, és ezekből főztem. Nagyon sokáig semmilyen feldolgozott, adalékanyagokat tartalmazó ételt nem ettem, így nem is voltak bakik. Gyógyteákat ittam és elkezdtem vitaminokat és probiotikumot szedni. Ezalatt annyira rendbejött az emésztésem, hogy egy idő után - ahogy az előző írta - már nem volt annyira érzékeny, hogy néha egy kis kilengés komolyabb tüneteket okozott volna.
2020. nov. 26. 09:00
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

Az egyetlen BIZTOS módszer, ha nyers alapanyagokat - zöldség, gyümölcs, hús vagy amit ehetsz - veszel és MINDENT te magad készítesz.

Emellett füszerezni csak natur, szárított vagy friss füszerekkel szabad, a füszerkeverékek, ételízesítök tilosak (mellesleg ezek nélkül sokkal jobb ízüek az ételek), egyszerüen ki kell hagyni mindent, ami "kész", mert azokban mindig van valami, amitöl bajod lehet.

2020. nov. 26. 09:15
 5/9 anonim ***** válasza:
A 4-es vagyok még egyszer, a neten több receptes blog meg oldal van, ami "mindenmentes", ott tudsz ötleteket szerezni a fözéshez.
2020. nov. 26. 09:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

6# Mért éhezne ha nincs kalória deficitben? :D

A legegyszerűbb ha előre 2 napra megcsinálod a napi kaja adagodat. Előre meg van hogy mit ehetsz és csak azt eheted.

Meg veszel pár finom "snack" kategóriába tartozó dolgot, amit ehetsz és ha nagyon enni akarsz akkor azt eszel.

Olyan dolgokat amiket nem ehetsz meg nem tartasz otthon.

Így ha véletlenűl bűnözni akarnál, akkor nagy enegia befektetéssel tudod megtenni ... Fel kell öltöznöd, lemenni a boltba és 20 percet rááldozni ahelyett hogy csak a konyhába kéne menned, ami megkönnyíti a helyzeted.

Éhezni nem fogsz, ha megfelelő mennyiséget eszel.

1-2 hét után már minimálisan fogod kívánni azokat a dolgokat amiket nem ehetsz és kb 1-2 hónap után már nagyon egyszerű lesz.

2020. nov. 26. 10:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is laktózérzékeny vagyok, enyhébb tünetekkel, pl a sajtot meg bírom enni, de a többitől nekem is bajom van.

Mivel annyira nem szeretem a húst, ezért nekem a tejtermékek korábban a táplálkozásom egyik fő részét jelentették, hát mikor megtudtam, hogy laktózérzékeny vagyok én is sokat sírtam miatta... Én egy megengedőbb módszert követek, mert egyszerűen vannak olyan növényi tejtermékek, amitől szó szerint rosszabbul vagyok, mintha meginnék egy pohár tejet. Úgyhogy laktózmentesre váltottam mindenből és kevesebbet fogyasztok belőlük. Ha néha becsúszik 1-1 olyan alkalom, ahol nem lehet kihagyni, akkor meg beviszem mesterségesen laktáz tabletta formájában. Lehet, hogy ezt sokan nem gondolják egészségesnek, én viszont a különböző hidrogénezett növényi zsírból készült frissfölöket meg sajtra alig emlékeztető élelmiszeripari hulladékokat tartom károsnak, úgyhogy ilyeneket egyáltalán nem eszek. Az egyetlen növényi alapú tejtermék, amit meghagytam, az a tej, mert abból vannak fogyaszthatóak is.

2020. nov. 26. 11:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell szokni, jobb tippem nincs. Én is sokáig (évekig) úgy voltam vele,hogy egy kis ez meg az belefér ,egy kis hasmenés,puffadás belefér annyira kívánom..

Aztán ebből súlyosabb eü. problémáim lettek , mostmár nagyon odafigyelek 2-3 éve ,és nincs is ebből probléma, egyszerűen nem opció,hogy megegyem amit nem lehet,bármennyire is kívánom .

2020. nov. 26. 11:50
 9/9 Tabbouleh ***** válasza:

Pontosan milyen eü problémáid vannak? Úgy tudnánk hasznosabb választ adni, nem csak így overall.

Én durván érzékeny vagyok a laktózra, ezért minden tejterméket lecseréltünk növényire. Alapból normálisan találkozom, teljes értékű ételeket fogyasztók, szóval ezt leszámízva nem kellett másra figyelnem.

Ha gluténérzékeny vagy, válassz mentes alternatívákat pl krumpli, batáta, hajdina stb.Másolt szövegrészletek rögzítése az 1 óra utáni lejárat elkerülésére

[link]

Ha a zsíros húsokat nem bírod, kerüld a disznóságokat, zsírosabb húsokat és halakat.

2020. nov. 26. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!