Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor mi igaz?

Most akkor mi igaz?

Figyelt kérdés
Diétázom, igazából 3kg-tol szeretnék megszabadulni, életmód váltással,ami nehezen megy .Elhagytam a lisztet krumplit rizst.nem eszem édességet rágcsákat,gyors ételt.18 éves lány vagyok,170cm és 57-59 kg. mivel a súlyom nagyon ingadozó és nem tudom eldönteni mennyi lehetek igazából. De stabil 55-56 szeretnék lenni. De mindig összezavarnak. Valahol azt mondják tejtermék jó valahol meg kizart és egészségtelen. Valahol a krumpli és a rizs jó. Máshol meg ha ezeket eszed meghizol. És folytathatnám a gyümölccsel puffasztott búzával vagy a teljes kiőrlésű dolgokkal,zabbal. Miért van ennyi ellentmondás,hogy még az orvosok,szakértők is mást-mást állítanak?

2020. aug. 26. 20:01
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Mert a kutatások azoknak a termékeit igazolják akik finanszírozzák a kutatásokat.

Kiegyensúlyozott változatos étrendet kell követni, aktív életvitellel. Nagyjából ennyi az egészség kulcsa, vagyis amit megtehetsz. Fogyás ugyanez, csak kalória deficitben. A lisztet krumplit rizst nem kell elhagyni, én úgy fogytam 20kg-ot, hogy faltam mindet 😬

2020. aug. 26. 20:07
 2/4 anonim ***** válasza:
58%
Ha csak ennyit akarsz fogyni teljesen felesleges elhagynod ezeket, valószínűleg egyébként sem eszel rosszul. Nassolj ritkábban, és egyél több zöldséget köretként.
2020. aug. 26. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:
19%

A súlyod alapján nem kellene semmi drasztikus dologban gondolkodnod. 3 kg nem nagy különbség, ettől nem biztos, hogy jobban fogsz magadnak tetszeni. Inkább kezdj el edzeni, próbálj formásodni, több értelme van, + amit a #2 írt.

Azzal kapcsolatban, hogy melyik étel egészséges és melyik nem: gondolkodj kicsit, ezek közül mi az, amit már 100 évvel ezelőtt is ettek az emberek, amikor még sokkal kevesebben voltak elhízva. Vajon akkor miért nem híztak el a krumplitól vagy a tejtermékektől? Nincs sok értelme annak, hogy bizonyos (természetes) ételeket kiragadnak és ráfogják, hogy na ettől lesznek betegek és elhízottak az emberek. Az étrend egésze és az életmód számít, akár egészségről, akár fogyásról van szó. Bármi beleférhet, csak a mennyiség nem mindegy.

Persze ez az alap élelmiszerekre vonatkozik. Régen nem ettek ennyi mesterséges anyagot, bolti készételt az emberek, és nem volt minden agyoncukrozva. Étolaj helyett zsírt, margarin helyett vajat használtak, és nem volt a boltban zsírszegény tej, húsból se csak csirkemellet ettek.

2020. aug. 27. 09:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Leginkább azért van ez a sok ellentmondás, mert nem egyfajta anyagcsere létezik, tehát a megoldás sem egy konkrét dolog, hanem inkább egy skála, amin meg kell találnod, hogy te mivel tudsz jól lakni és fogyni.

Van, akinek a magasabb ch, van, akinek a kevesebb jön be, van akinek kifejezetten magas fehérje, van akinek a normál mennyiség. Egy valami állandó törvény, ha egy diéta egyoldalú, akkor az nem jó. Minden makrónak szerepelnie kell minden nap, csak az arányok mások. (Tehát pl a full gyümölcs, meg káposzta, meg ilyen idióta diéták nem lesznek jók, mert hiába mutat majd kevesebbet a mérleg, minőségileg éhezésnek minősül, és zsírosít.)

2020. aug. 28. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!